Nyhet -

Telenor prisar digitala vinnare

Telenor Digital Winner Prize på 200 000 norska kronor delas ut till Nordens mest innovativa digitala produkt eller tjänst. Prisutdelningen äger rum på konferensen ”Digital Winners 2011” den 22 november och nomineringen öppnar 3 oktober.

Utöver prissumman på 200 000 norska kronor får vinnaren möjlighet till affärsutveckling tillsammans med Telenor Comoyo. Prisutdelare är Kristin Skogen Lund, Executive Vice President, Telenor.

–        Innovation är helt grundläggande för Telenor och det är därför viktigt för oss att nya typer av tjänster utvecklas. Vi blir både motiverade och inspirerade av allt det spännande som sker på den nordiska marknaden för digitala medier. Telenor vill uppmuntra utvecklingen av nordiskt innehåll och detta pris är ett sätt att göra det på, säger Kristin Skogen Lund.

Hon hoppas att priset ska inspirera till innovation inom digitala medier och bidra till ytterligare satsningar på användarna av digitala tjänster.

–        I dag är det relationen till användaren som driver innovation. Vinnaren lär vara en verksamhet som har användarna i centrum. Det går inte att vara en digital vinnare i dag utan att ha en konstant dialog med dem som faktiskt använder sig av tjänsten, säger Kristin Skogen Lund.

Utöver representanter för olika delar av Telenorkoncernen ingår två externa medlemmar i juryn. Medlemmarna har kunskap och erfarenhet av marknaden, digitala användarmönster samt forskning- och utveckling. Juryn leds av Rolv Erik Spilling, Senior Vice President och vice administrativ direktör i Telenor Digital Services och Norden.

–        Sammansättningen av juryn säger mycket om vilka resurser vi förfogar över i Telenor, både vad gäller egna medarbetare och samarbetspartner, säger Kristin Skogen Lund.

Kriterierna baseras på Telenors vision och värderingar:

  • Produkten/tjänsten bör inspirera användarna att ta del av vår digitala omvärld
  • Produkten/tjänsten bör vara användarvänlig
  • Produkten/tjänsten ska potentiellt kunna täcka flera kommunikationsplattformar
  • Produkten/tjänsten måste vara välkänd bland användare före lansering
  • Produkten/tjänsten ska inspirera till ytterligere innovasion på den digitala konsumentmarknaden
  • Produkten/tjänsten ska stimulera innehållsleverantörer till att använda digitala kanaler på nya och innovativa sätt
  • Produkten/tjänsten ska bidra til balansen mellan innehåll, kommunikation och användare
  • Produkten/tjänsten ska vara användarvänlig

Digitalt seminarium

Med i programmet för ”Digital winner 2011”  som annordnas den 22 - 23 november finns, förutom Kristin Skogen Lund, bland annat James McQuivey, vice vd på Forrester, och Andreas Liffgarden, Business Development Director på Spotify.

– Vi ser fram emot att välkomna alla våra intressanta föreläsare till Telenor Expo. Själv ser jag speciellt fram emot resultaten av våra många workshops som berör flera aspekter av vår nya digitala verkligehet, säger Skogen Lund.

Läs mer om priset och nominera kandidater till “Digital Winner 2011”:

Nominera kandidater till “Digital Winner 2011” här:

Läs mer om priset här: www.telenor.com/digitalwinners2011

Läs mer om seminariet här: http://digm.no/

Följ oss på Twitter: http://twitter.com/#!/DigiMedier

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/DigM2011

För ytterligare information, kontakta Atle Lessum, kommunikationschef Telenor Digital Services & Nordic, +47 415 05 645, atle.lessum@telenor.com

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Mikko Viitala

Mikko Viitala

Presskontakt Presschef 08-410 100 40
Kundkontakt

Kundkontakt

Presskontakt