Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Telenor Sverige rekryterar HR-chef

Maria Reinholdsson blir ny HR-chef på Telenor Sverige.

Maria Reinholdsson kommer närmast från en position som Vice President Talent Management på Vattenfall. Hon har arbetat inom olika delar av Vattenfallkoncernen sedan 1997, bland annat som HR-chef, linjechef och Talent Management-chef. I sina roller har Maria Reinholdsson bland annat varit ansvarig för att driva komplexa chefsutvecklings-program, ta fram system för karriärutveckling och att utveckla strategiska processer för ledarprestationer. Hon har även erfarenhet av att utveckla HR-organisationer och affärspartners inom HR.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Maria till Telenor. Hennes erfarenhet av att utveckla medarbetare och ledare på stora företag är imponerande och kommer att vara till stor nytta för oss, säger Katarina Norderud, stabschef Telenor Sverige.

Maria Reinholdsson efterträder Katarina Cars som fortsätter inom den internationella delen av Telenor-koncernen samt som egen företagare.

Maria Reinholdsson börjar sin anställning på Telenor Sverige den 10 oktober och kommer att ha sin utgångspunkt på huvudkontoret i Stockholm.

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com