Gå direkt till innehåll
Telenors nyhetsbrev - med aktuella telekomfrågor

Nyhet -

Telenors nyhetsbrev - med aktuella telekomfrågor

Kommunerna avgörande för Bredbandsmålen

I en gemensam debattartikel publicerad på Dagens Samhälle skriver Mats Lundquist, Affärsområdeschef Bredband och TV-tjänster på Telenor samt Mikael Ek, VD Svenska Stadsnätsföreningen (SSNf) att kommunerna avgör om bredband och digitalisering ska fortsätta vara en drivkraft för tillväxt i hela landet.


Två undersökningar ligger till grund för artikeln: Dels SSNf:s politikerundersökning som visar att hälften av de styrande kommunpolitikerna ännu inte satt sig in i den lokala bredbandsinfrastrukturen, dels Telenors Nordic Broadband City Index som visar att kommunerna har störst inverkan på bredbandsutbyggnaden. Genom en aktiv bredbandsstrategi och engagemang för att sänka etableringskostnader för fiber kan kommunerna göra stor skillnad.

- Vi vill se ett ökat engagemang hos kommunpolitikerna för bredbandsfrågorna för att snabba på utbyggnaden, men vi vill också att IT-minister Anna-Karin Hatt ser över nuvarande lagstiftning för att underlätta för kommunerna att bygga ut bredbandsinfrastrukturen även utanför kommungränsen. Det tjänar både marknaden och medborgarna på och skapar bättre förutsättningar att nå regeringens bredbandsmål, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Bredband och TV-tjänster, Telenor Sverige.


Telenor bland världens 100 mest hållbara företag

Under World Economic Forum i Davos presenteras årligen listan Global 100 över de mest hållbara företagen i världen. Telenor rankas som nummer 48 och är ensam bland nordiska telekomoperatörer på listan. Ericsson ligger på 30:e plats. Bästa svenska företag är Atlas Copco på plats 18.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com