Gå direkt till innehåll
Toca Boca vinnare av Telenor Digital Winners Prize

Nyhet -

Toca Boca vinnare av Telenor Digital Winners Prize

Svenska appföretaget Toca Boca är årets vinnare av Telenor Digital Winners Prize. I priset ingår 200 000 norska kronor och möjligheten till affärsutveckling tillsammans med Comoyo, Telenors dotterbolag specialiserat på tjänsteinnehåll.

– Med sina 2,7 miljoner nedladdningar är Toca Boca en riktig digital vinnare. Företaget lanserade sina första produkter i mars 2011 och är ett inspirerande exempel på skandinaviska mobila innovationer, säger Rolv-Erik Spilling, vice vd och biträdande chef för Telenor Digital Services och Nordic.

– Vinnarens utveckling av digitala spel för pekskärmar med betoning på lärande gör det möjligt för små barn (2-6 år) att få en säker introduktion till den digitala världen genom lek, fantasi och utan att fokusera på att vinna eller förlora. Toca Boca är ett exempel på smarta idéer som utvecklats av forskare i nära samråd med användarna, i detta fall små barn, fortsätter Rolv-Erik.

Juryn har lagt särskild vikt vid följande kriterier i sina bedömningar:

  • Potential för flera plattformar
  • Kommersiell framgång
  • En inspiration till att använda digitala kanaler
  • Personliga åsikter från varje jurymedlem

Listan över de sökande omfattade fler än 30 högt kvalificerade kandidater från Sverige, Norge och Danmark, och från denna lista utsåg juryn tre finalister:

  • Toca Boca
  • Wevideo: den första moln-baserade videoredigeringsplattformen
  • Never.no: ett verktyg som kan hjälpa programföretag och innehållsleverantörer att knyta samman olika plattformar för TV, mobil och sociala medier.

– Årets kandidater var väldigt starka och vi hade mycket bra diskussioner i juryn innan vi valde att utse Toca Boca som vinnare. Förutom de två andra nominerade vill jag också framhålla två ytterligare kandidater, Legade som har skapat en digital lösning för att hantera många av de uppgifter som lämnas till efterlevande, och Dsafe AS, en lösning för digitala kvitton. Deras idéer var mycket inspirerande och kreativa ", säger Rolf-Erik Spilling.

Läs mer om priset här: www.telenor.com/digitalwinners2011

Följ oss på Twitter: http://twitter.com/#!/DigiMedier

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/DigM2011

För ytterligare information, kontakta Atle Lessum, kommunikationschef Telenor Digital Services & Nordic, +47 415 05 645, atle.lessum@telenor.com

 

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter