Följ Telenor Sverige

8 av 10 företagare vill ha e-post i mobilen - men svenskar fortfarande mindre mobila än andra nordbor

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2007 15:07 CEST

Allt fler svenska företagare vill kunna skicka och ta emot e-post i mobiltelefonen; 8 av 10 skulle vilja ha någon form av e-post tjänst kopplad till sitt mobilabonnemang, enligt undersökningar som Telenor genomfört bland företagskunder. Samtidigt visar jämförande statistik att användningen av mobila tjänster är betydligt mer utbredd i Norge, Finland och Danmark än i Sverige.


Telenor har sammanställt information om användningen av mobila tjänster i Norge, Finland, Danmark och Sverige; resultatet visar att svenskar är mindre mobila än andra nordbor. I Finland utgör den mobila delen av samtalstrafiken hela 67 procent, i Norge är motsvarande siffra 38 procent och i Danmark 35 procent. I Sverige utgörs bara 23 procent av den totala samtalstrafiken av mobil kommunikation.

- Det finns stora fördelar för företagare att byta ut sin fasta linje mot mobiltelefoni och trådlöst bredband, såväl kostnadsmässigt som när det handlar om tillgänglighet och effektivitet. Vi vet att e-posten blir allt mer central del av företagens kommunikation och då vi i allt större utsträckning befinner oss iväg från kontorsplatsen är det inte konstigt att efterfrågan på e-post i mobilen ständigt ökar, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef för Telenor företag.


För mer information, kontakta:
Presstjänsten, +46 8 4100 7555


Om Telenor
Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och har totalt ca 2 200 anställda.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2006 på cirka 91,1 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL) och på Nasdaq i New York (TELN).