Följ Telenor Sverige

Åreborna mobilsurfar mest i hela Sverige

Pressmeddelande   •   Dec 03, 2015 08:05 CET

Svenskarnas mobilsurfande har ökat med över 50 procent det senaste året. Och det är Åreborna som mobilsurfar mest i hela landet. Det visar färsk statistik från Telenor*.

Att svenskarna använder mobilen i allt större utsträckning till att mobilsurfa råder det ingen tvekan om. Flitigast av alla är de som bor i Åre som toppar listan över Sveriges kommuner som mobilsurfar mest per person. Åreborna mobilsurfar hela 108 procent mer än rikssnittet. På andra plats kommer en annan kommun i Jämtland, Härjedalen, som mobilsurfar 75 procent mer än rikssnittet. Tredjeplatsen går till Grästorp i Västra Götaland med en mobilsurf på 51 procent över genomsnittet.

– När jag pratar med våra kunder som ligger i topp vad gäller användande av mobilsurf berättar de bland annat att de använder mobilen som sin primära Tv-källa. Den typen av användning och det ökade användandet generellt visar tydligt att Sverige behöver ett mobilnät som klarar en högre kapacitet. Det är därför som vi bygger ut vårt mobilnät i hela landet, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Sedan 2014 gör Telenor tillsammans med Tele2 en miljardsatsning som medför en utbyggnad av mobilnätet med 140 procent i norra Sverige och 40 procent i de södra delarna. Utbyggnaden av det mobila nätet innebär ännu bättre tillgång till mobila tjänster och mobilsurf.

– Vi bygger för att göra Sverige mer tillgängligt och uppkopplat. Utbyggnaden ska tillgodose det allt större användandet av tjänster som kräver kraftfullare nät. Alla ska ha alternativ när de väljer abonnemang och täckning ska inte avgöra valet av operatör, även om man bor utanför tätorterna. Vårt mål är att det ska vara tjänsteutbud och service som ska avgöra val av operatör, säger Patrik Nilsson..


Top-10-lista över Sveriges kommuner som mobilsurfar mest:

ÅRE
HÄRJEDALEN
GRÄSTORP
LJUSDAL
RONNEBY
LYSEKIL
SVALÖV
LJUSNARSBERG
ÄLVDALEN
ÖCKERÖ

* Siffrorna bygger på mobilsurfandet hos Telenors kunder i Sverige i en jämförelse mellan oktober 2014 och oktober 2015. Mätningen gäller bofasta invånare i respektive kommun.

Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com