Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arild Kaale ny affärsområdeschef på Telenor Sverige

Arild Kaale blir chef för Telenor Sveriges nyinrättade affärsområde Mobile. Kaale kommer närmast från rollen som divisionschef vid Grameenphone, Telenors mobiloperatör i Bangladesh.

För att möta utvecklingen på en marknad i snabb förändring genomförde Telenor Sverige nyligen en omorganisation. Den tidigare uppdelningen i två renodlade affärsområden, för privat- respektive företagskunder är ersatt av en tredelad marknadsorganisation med divisioner för fastnäts- respektive mobiltjänster samt mer komplexa företagstjänster. Den nya divisionen Mobile säljer framför allt mobiltelefoni och mobilt bredband till konsumenter samt små och medelstora företag (SME).

–        Jag är väldigt glad att Arild tackat ja till rollen som affärsområdeschef för vårt nybildade affärsområde Mobile. Med sin gedigna erfarenhet av telekom från både konsument- och företagssidan är Arild rätt person att leda vår fortsatta satsning på privatkunds- och SME-marknaden, säger Lars-Åke Norling, vd på Telenor Sverige.

Arild Kaale har haft en lång rad roller inom Telenor-koncernen, däribland divisionschef på Grameenphone i Bangladesh och på Promonte i Montenegro samt distributionschef för företagskunder på Telenor Norge. Innan han började på Telenor har Kaale arbetat inom flygindustrin, bland annat på SAS.

–        Sverige ligger långt framme inom mobila tjänster och Telenor långt fram i Sverige, vilket bland annat bekräftas av oberoende 4G-tester*. Jag ser mycket fram emot att leda den fortsatta satsningen inom Mobile, säger Arild Kaale, tillträdande affärsområdeschef Mobile på Telenor Sverige.

Arild Kaale tillträder den 25 juni och efterträder Georgi Ganev som blir vd och koncernchef för e-handelsföretaget Dustin.

*Tidningen PC för Allas 4G-test, 2012-05-31

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 37,5 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com