Följ Telenor Sverige

Blekinge Tekniska Högskola sluter avtal med Telenor

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2010 08:45 CEST

Telenor Sverige har tecknat avtal med Blekinge Tekniska Högskola om att leverera en mobil växellösning. Avtalet innebär att Telenor kommer att ta ett helhetsansvar för högskolans mobiltelefoni och växeltjänst.

Lösningen, Telenor One Flexibel, innebär att varje mobiltelefon får både ett mobil- och fastnätsnummer, vilket gör att alla inkommande samtal hamnar på ett ställe. Användaren blir mer flexibel genom att kunna hantera sina samtal oavsett var man befinner sig.

– Telenor One Flexibel är en av många tjänster som vi tagit fram för att kunna erbjuda företag ett mer mobilt arbetssätt. Våra växeltjänster ligger i mobilnätet vilket ökat tillgängligheten för anställda som befinner sig både på och utanför kontoret, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Avtalet löper över 36 månader och omfattar ca 600 anknytningar.

– I vårt avrop ville vi hitta en teknisk lösning som skulle motsvara våra krav och behov. Telenor visade att de kunde konkurrera med pris och hög tillgänglighet. Att vi dessutom fick en flexibel lösning med hög mobilitet ser vi som en bonus, säger Michael Mattsson, högskoledirektör, Blekinge Tekniska Högskola.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten, TelenorSverige
08-41007555                                                                                                         

 

 

Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2100 anställda.  

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).