Christian Roth ny CIO på Telenor Sverige

Pressmeddelande -

Christian Roth ny CIO på Telenor Sverige

Christian Roth har utsetts till ny CIO på Telenor Sverige med start den 1 augusti 2018. Roth som började sin resa på Telenor som trainee har tidigare varit chef för företagets konsumentaffär och de senaste åren arbetat med företagets digitala transformation. Christian Roths uppdrag består bland annat i att ytterligare förbättra samarbetet mellan Telenors IT- och marknadsorganisation.

Telenor Sverige har de senaste åren befunnit sig i en digital transformation där IT och marknad hittat gemensamma, agila arbetssätt. Företaget har även påbörjat strategiska samarbetsprojekt med korsfunktionella team från marknad och IT.

– Vi letade efter en person med bred affärskännedom, tydligt kundperspektiv och digitalisering i blodet och hittade den perfekta kandidaten inom företaget. Christian har en ideal bakgrund där han senast arbetat med den digitala transformationen av vår konsumentaffär, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige

Positionen som CIO är en nyckelroll för Telenor Sveriges digitalisering i allmänhet och utvecklingen av den digitala kundresan i synnerhet.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för mig att fortsätta bidra till Telenors digitalisering och förändringsresa. Jag ser fram emot ett ännu tätare samarbete mellan vår IT- och marknadsavdelning och de positiva effekterna det medför för våra kunder, säger Christian Roth.

Christian Roth axlar rollen den 1 augusti då han tar vid efter Telenors CTO, Stefan Jäverbring, som är tillförordnad CIO.

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 680 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2017) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, med mer än 170 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 112 miljarder norska kronor (2017) och cirka 22 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Mikko Viitala

Mikko Viitala

Presskontakt Presschef 08-410 100 40
Kundkontakt

Kundkontakt

Presskontakt