Följ Telenor Sverige

Kärleks-sms ger stöd till barn med hjärtfel

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2008 09:45 CET

Svenskarna skickade rekordmånga kärleks-sms på Alla hjärtans dag. Antalet skickade sms ökade med 50 procent bland Telenors kunder jämfört med Alla hjärtans dag förra året. Nu skänker Telenor en del av intäkterna från sms-trafiken till Hjärtebarnsfonden som ger stöd till barn med hjärtfel.

Varje år föds cirka 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Via Hjärtebarnsfonden kan barnen och deras familjer få ekonomiskt stöd i samband med sjukhusvistelser och möjlighet att träffa andra i samma situation via ungdomsläger och familjeträffar.

– Vi har valt att stödja Hjärtebarnsfonden eftersom de gör en direkt skillnad för de här barnen och deras familjer. Det känns bra att bidra till något som kan ge en stor nytta för enskilda individer, säger Johan Lindgren, VD Telenor Sverige.

Hjärtebarnsfonden gör det också möjligt för vårdpersonal, exempelvis sjuksköterskor och kuratorer, att vidareutbilda sig inom vård för barn med hjärtfel. En del av fondens medel går också till forskning kring barnkardiologi.

– Barn och framförallt ungdomar med hjärtfel är en grupp som det inte pratas så mycket om trots att de har ett handikapp som påverkar dem genom hela livet. Telenors bidrag till vår verksamhet gör det möjligt för oss att lyfta de här frågorna och stödja fler barn och ungdomar till exempel genom att de får träffa andra i samma situation, säger Peter Nordqvist, marknadschef Hjärtebarnsfonden.


För mer information, kontakta:
Presstjänsten Telenor: 08-41 00 75 55
www.telenor.se

Peter Nordqvist, Hjärtebarnsfonden: 070-510 76 31
www.hjartebarnsfonden.se
www.hjartebarn.org


Om Hjärtebarnsfonden
Varje år föds cirka 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Hjärtebarnsfonden ger ekonomiskt stöd till drabbade familjer. Fonden grundades 1976 och arbetar bland annat via Hjärtebarnsföreningen som är en fristående ideell organisation med ca 5.800 medlemmar. Fondens medel går till stöd till familjer i samband med sjukhusvistelser, möjligheter till lägervistelser och annan rekreation för barn och ungdomar som då får chans att träffa andra i samma situation. Därutöver bidrar fonden till att vårdpersonal, i första hand sjuksköterskor och kuratorer, kan vidareutbilda sig inom området. Hjärtebarnsfonden stöder också forskning inom barnkardiologi.

Om Telenor
Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och har totalt ca 2 200 anställda.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 105 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).