Följ Telenor Sverige

Katarina Norderud ny HR-direktör för Telenor Sverige

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2010 13:00 CEST

Katarina Norderud blir ny HR-direktör för Telenor Sverige. Hon kommer närmast från rollen som CFO för Telenor Norges mobil- och fasttelefoniverksamhet.

Med 14 år inom Telenor har Katarina Norderud, 46, en lång och gedigen bakgrund inom företaget. Innan hon tillträdde arbetet som CFO, vilket hon innehaft de senaste tre åren, arbetade Norderud centralt inom koncernen med bland annat telekomreglering och börsnoteringen av Telenor.

Katarina Norderud har även en bakgrund inom Select Service Partner, vilket tidigare var ett dotterbolag inom SAS, senast som CFO. Hon är utbildad civilekonom och har studerat vid Lunds universitet.

– Katarinas långa och breda erfarenhet av både telekombranschen och Telenor gör henne till rätt person att axla ansvaret för vår viktigaste resurs – medarbetarna. Jag vill även passa på att tacka Charlotta Hyldal för det goda och många gånger tuffa arbete hon utfört under den tid vi haft förmånen att ha henne hos oss. Jag önskar henne lycka till på sitt nya jobb, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor Sverige.

– Jag ser mycket fram mot att möta mina nya kollegor och ytterligare sätta mig in i det arbete som väntar, säger Katarina Norderud, tillträdande HR-direktör Telenor Sverige.

Norderud efterträder Telenor Sveriges HR-direktör, Charlotta Hyldal, som den 30 juli lämnar företaget för en motsvarande tjänst på Swedavia. Exakt datum för Norderuds tillträde är ännu inte bestämt men sker under hösten, dock senast 1 oktober.

För mer information, kontakta
Presstjänsten, Telenor Sverige
:
08-41 00 75 55

Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2100 anställda.  

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).