Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommentar med anledning av PTS förslag till nya skyldigheter på bredbandsmarknader


Post- och telestyrelsen har idag offentliggjort nya förslag till nya skyldigheter när operatörer vill erbjuda bredbandstjänster via TeliaSoneras fiber- och kopparnät. Telenor välkomnar detta och räknar med en fullständig reglering på TeliaSoneras fibernät till nytta för Sveriges bredbandsanvändare.

Tillgång till fiber är helt centralt för utbyggnad av både mobilt och fast bredband, därför är PTS förslag ett steg i rätt riktning. Av erfarenhet vet vi att TeliaSonera nu kommer att göra vad man kan för att påverka beslut i frågan, men vi hoppas naturligtvis att PTS ska kunna fullfölja ambitionen i förslaget, säger Johan Lindgren, VD Telenor Sverige.

Det är viktigt att det blir en fullständig reglering av tillgången till TeliaSoneras fibernät. Annars riskerar vi en återmonopolisering av bredbandsmarknaden, till nackdel för bredbandskunder i hela Sverige som riskerar att behöva betala överpriser för sina tjänster, säger Johan Lindgren.

Förslagen lämnas idag till samråd med operatörerna som har till den 9 februari 2009 på sig att yttra sig.

För mer information, se www.pts.se eller kontakta:

Telenors Presstjänst, +46 8 41 00 75 55

 

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter