Följ Telenor Sverige

Offentlig sektor i Blekinge förlänger avtal med Telenor

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2008 09:52 CET


Telenor får förnyat förtroende av offentlig sektor i Blekinge. Avtalet, som är på kommun- och länsnivå, omfattar leverans av all fast telefoni samt mobila tjänster till 5000 användare inom offentlig sektor i Blekinge. I samband med avtalsförlängningen övergår Karlskrona kommun helt till mobil telefoni.

Anställda inom Länsstyrelsen i Blekinge, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamn kommun, Sölvesborg kommun, Olofström kommun, Landstinget Blekinge, Blekingetrafiken samt Blekinge Tekniska Högskola kommer under ytterligare 20 månader kunna ringa och surfa med Telenor.

I samband med avtalsförlängningen har Karlskrona kommun beslutat att övergå helt till mobil telefoni.

- Vi behöver förnya vår teleinfrastruktur, samtidigt som vi ser stora fördelar med att förse alla kommunanställda med en mobil anknytning, bland annat sänkta kostnader och ökad tillgänglighet. Vi väljer att fortsätta med Telenor som vi har flera års goda erfarenheter av, säger Bebben Malmström, telefoniansvarig vid Karlskrona kommun.

Övergången i Karlskrona kommun är planerad att genomföras under 2009.

- Karlskrona kommun går i bräschen för ett mobilt arbetssätt inom offentlig sektor och det är mycket roligt att vi får förnyat förtroende. Användarna får en modernare, flexiblare och effektivare arbetssituation, samtidigt som kommunen kan minska sina kostnader, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef företag vid Telenor Sverige.

För mer information, kontakta:

Presstjänsten Telenor: 08-41 00 75 55

www.telenor.se

Om Telenor

Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och hartotalt ca2 500 anställda.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 92,5 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).