Följ Telenor Sverige

​Pia Lindhe ny kommunikationsdirektör för Telenor Sverige

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2015 09:10 CEST

Telenor Sverige meddelar idag att Pia Lindhe utses till ny kommunikationsdirektör och medlem i företagets ledningsgrupp. Hon kommer i rollen som kommunikationsdirektör att ha ett övergripande ansvar för intern och extern kommunikation samt hållbarhet. Pia Lindhe kommer närmast från Philips och rollen som ansvarig för kommunikation och varumärke i Norden.

– Jag är mycket glad att Pia Lindhe har tackat ja till rollen som kommunikationsdirektör. Med Pias breda erfarenhet av kommunikationsfrågor känner jag mig trygg med att vi kommer synliggöra våra styrkor ännu mer. Jag är också nöjd med att vi har en fulltalig företagsledning på plats där hälften är kvinnor, säger Patrik Hofbauer, vd Telenor Sverige.

Pia Lindhe kommer närmast från rollen som ansvarig för kommunikation, varumärke och digitala kanaler i Philips nordiska verksamhet. Dessförinnan har hon haft en rad ledande roller med ansvar för kommunikation och varumärke inom såväl Philips som GE Capital och GE Money Bank.

– Telenor är ett mycket kund- och resultatinriktat företag med en spännande förändringsresa i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mitt team utveckla och tydliggöra kommunikationen ytterligare för att öka medvetenheten om oss och på så sätt möta den tuffa konkurrensen på marknaden, säger Pia Lindhe. 

Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com