Följ Telenor Sverige

Reitangruppen och Telenor i nordiskt avtal

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2009 11:40 CET

 

Reitangruppen och Telenor har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal för leverans av fast- och mobil kommunikation samt WAN. Avtalet, som utformas utifrån befintligt samarbete, omfattar Norge, Sverige och Danmark och väntas omsätta 250 miljoner NOK under en period om fem år.

 

 

 

Reitangruppen (Rema 1000, Reitan Eiendom and Reitan Servicehandel) har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal med Telenor för leverans av fast- och mobil kommunikation samt WAN (Wide Area Network). Avtalet är en omförhandling av nuvarande WAN-tjänster i Norge och Sverige; nytt i avtalet är att Telenor tillhandahåller mobiltelefoni i Danmark och Sverige. I tillägg ansluter sig nu även Reitangruppen i Danmark till WAN-nätet.

 

- En stor del av vår verksamhet bygger på elektroniska produkter och det är viktigt för oss med en etablerad samarbetspartner för att kunna fortsätta vår expansion, säger Olav Næss, skandinavisk IT-direktör för Reitangruppen.

 

 

 

- Allt fler företag inser fördelarna med mobilt arbetssätt. Reitangruppen är en spännande och krävande nordisk kund och vi är glada för att de vill fortsätta samarbetet med detta femårsavtal, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige.

 

 

 

 

 

För mer information, kontakta:

 

Presstjänsten Telenor Sverige, +46 8 41 00 75 55

 

Presstjänsten Telenor Norge, +47 412 70 000

 

 

 

Om Telenor

 

Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och hartotalt ca2 500 anställda.

 

 

 

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 92,5 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).