Gå direkt till innehåll
Så mycket mer surfar män jämfört med kvinnor

Pressmeddelande -

Så mycket mer surfar män jämfört med kvinnor

Svenskarnas mobilsurfande har ökat med hela 48 procent jämfört med föregående år och dessutom skiljer sig surfbeteendet stort mellan könen. Det visar färska siffror från Telenor.

I takt med att nätet blir bättre och abonnemangen förmånligare väljer allt fler svenskar att surfa via mobilen, och det märks – sedan förra året har vårt mobilsurfande ökat med 48 procent. I Jämtland surfar man mest, tätt följt av Blekinge, Stockholm och Västra Götaland. Gotland är det län som surfar allra minst i landet.

– Vi har även tittat på skillnaden mellan män och kvinnor när det kommer till mobilsurf. Blekinge är det län där kvinnor surfar allra mest medan männen surfar som mest i Jämtland. Överlag surfar män 32 procent mer än kvinnor, något vi som operatörer inte kan förklara närmare eftersom vi inte tittar i detalj på hur våra kunder använder sin surf, men en upptäckt som skulle vara intressant att fördjupa sig i på ett socialt och beteendevetenskapligt plan, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

I början av juni släppte även Post- och telestyrelsen sin rapport Svensk Telekommarknad 2015. Den baseras på statistik från över 500 operatörer och visar att datatrafiken i Sverige har ökat med 29 procent, till skillnad från Telenors 48 procent.

– Sedan 2014 har vi jobbat väldigt hårt med att bygga ut mobilnäten, vilket syns i våra mätningar. I dagsläget når vi 99 procent av befolkningen och målet är att bygga täckning på 90 procent av Sveriges yta. Genom vår stora satsning har vi för första gången skapat en situation där du som kund, oavsett var du bor, inte längre behöver välja operatör baserat på täckning, utan från de erbjudanden och tjänster som passar dig bäst, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Av de län som ökat allra mest sedan förra året ligger Värmland, Dalarna och Västernorrland i toppen där samtliga län ökat mer än 60 procent sedan 2015.

Län som mobilsurfar mest
Jämtland
Blekinge
Stockholm
Västra Götaland
Skåne

Län som mobilsurfar minst
Gotland
Norrbotten
Västerbotten
Kronoberg
Västmanland

Om undersökningen
Siffrorna bygger på en jämförelse av mobilsurfande hos Telenors kunder i Sverige mellan april 2015 och april 2016. Statistiken är baserad på huvudsimkort och endast orter med 100 eller fler abonnenter finns representerade. 

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterat material