Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor bäst på mobilt bredband och mobiltäckning i Malmö

Telenor har bäst täckning för mobilt bredband och mobiltelefoni i Malmö, enligt tidningen Mobils täckningstest som offentliggjordes på onsdagen.

– Det här är ett mycket glädjande reslutat och ett bevis för att uppgraderingen av vårt nät i Malmö har gett utdelning. Målet har alltid varit ett nät som kombinerar kvalitet med hastighet, för att kundernas användarupplevelse, både med mobilt bredband och mobilsamtal, ska vara bästa möjliga, säger Magnus Zetterberg, Nätchef på Telenor Sverige.

Telenors mobilnät, som är samma nät som används av Bredbandsbolaget för mobilt bredband och av Glocalnet för mobiltelefoni och mobilt bredband, har en befolkningstäckning på 99,1 procent och når mer än 89,9 procent av befolkningen med turbo-3G för mobilt bredband.

För mer information om Mobils täckningstest, se: www.mobil.se

För mer information, kontakta: Presstjänsten: 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2 400 personer inom Telenor Sverige.

Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).