Följ Telenor Sverige

Telenor bjuder på alla aktier i Glocalnet

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2006 09:19 CET

(Fornebu, 8 februari 2006) Telenor ökar sin ägarandel till 50,1 procent i det svenska bredbandsbolaget Glocalnet, och lägger samtidigt ett bud på de resterande aktierna i bolaget med en kontantuppgörelse på SEK 4 per aktie.

Glocalnet är ett av Sveriges snabbast växande bredbandsföretag och bolaget tog nära 20 procent av marknadstillväxten på xDSL under 2005. Bolaget har en stark position i lågprissegmentet. Telenor har varit ägare i Glocalnet sedan år 2002, med 36,6 procent ägarandel, och har samtidigt varit en viktig samarbetspartner och leverantör. Telenor vill nu vidareutveckla Glocalnet tillsammans med den övriga portföljen i Sverige och har därför valt att ta kontrollen över bolaget.

- Telenor har som mål att vara en ledande aktör i den växande nordiska bredbandsmarknaden och vi tog genom köpet av Bredbandsbolaget i fjol en viktig position i Sverige, säger Morten Karlsen Sørby, chef för Telenors nordiska verksamhet. - Med sin starka lågprisposition är Glocalnet ett bra supplement till Bredbandsbolaget och förvärvet ger oss en bredare position i marknaden.

Glocalnet har under en längre tid haft en ägarstruktur med flera stora ägare, vilka från tid till annan har haft olika syn på bolagets framtida utveckling. Det har varit viktigt för Telenor att lösa upp den fastlåsta ägarstrukturen och att fokusera på att driva bolagets verksamhet.

- Vi kommer självklart se på möjliga samarbetsområden med vår övriga verksamhet i Sverige, både på driftsidan och genom utveckling av nya erbjudanden som till exempel IP-telefoni. Det viktigaste för oss är att Glocalnet fortsätter att ta marknadsandelar inom bredband och att vi är inställda på att bibehålla Glocalnets självständiga och attraktiva position, säger Morten Karlsen Sørby.

För mer information, se pressmeddelande på www.telenor.com eller vänligen kontakta:

Pål Kvalheim, kommunikationsdirektör, Telenor i Norden, Telefon: +47 970 44 970, E-post: pal.kvalheim@telenor.com

Prospektet kommer att finnas tillgängligt på Teleors web-sidor från 1 mars (www.Telenor.no/IR)

Om Telenor
Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2004 på 61,3 miljarder norska kronor. Antal anställda vid utgången av 2004 var ca 20 900, varav 9 500 utanför Norge. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL) och på Nasdaq i New York (TELN). I Sverige representeras Telenor av Telenor AB, Bredbandsbolaget, Vodafone, Djuice och Canal Digital.