Följ Telenor Sverige

​Telenor först i Norden med ny integration på AppleTV

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2019 11:35 CET

Leif Björklund, TV-chef på Telenor

Inför den globala lanseringen av videotjänsten AppleTV+ blir Telenor den första operatören i Norden som lanserar en ny integration med AppleTV. Det innebär att allt innehåll på Telenor Stream nu finns tillgängligt på ett intuitivt sätt i Apples TV-app.

Med den nya integrationen med Apples TV-app får Telenors kunder en modern upplevelse jämfört med den på traditionella digitalboxar. Det blir enkelt att hitta sitt favoritinnehåll från Telenor och redan när man startar upp sin AppleTV för första gången får man automatisk installation och inloggning på Telenor Stream.

- Vi är glada över att vara först i Norden med att erbjuda denna smidiga lösning tillsammans med Apple inför den globala lanseringen av videotjänsten AppleTV+. Telenor är en av Sveriges största distributörer av TV-innehåll och vi vill erbjuda våra kunder det bästa innehållet på marknaden, samtidigt som vi gör det enkelt att hitta och ta del av det oavsett plattform. Tillsammans med Apple kan vi nu erbjuda en modern kundupplevelse som är både enkel och intuitiv, säger Leif Björklund, TV-chef på Telenor.

Om AppleTV 4K och AppleTV+
AppleTV 4K erbjuder bioliknande bildkvalitet med 4K HDR-grafik och en filmisk ljudupplevelse tack vare Dolby Atmos. Genom att Telenor Stream nu integrerats i Apples TV-app har kunder tillgång till Telenors innehåll i funktioner som ”Sök” och ”Nästa”. Det är också möjligt att se serier, filmer eller program med hjälp av röststyrning genom Siri Remote. Apples TV-app finns på AppleTV HD, AppleTV 4K, iOS och i MacOS. Med senaste tvOS 13 lanseras flera nya funktioner som bättre support för handkontroller vid spel och tjänsten Apple Arcade som erbjuder över hundra exklusiva spel. AppleTV+ är en videostreamingtjänst som lanseras i över hundra länder och regioner den 1 november och genom den nya integrationen mellan AppleTV och Telenor kommer alla kunder ha möjlighet att hitta det nya innehållet från Apples TV-app på lanseringsdagen.

Om Telenor TV Stor med Apple TV 4K
Telenor erbjuder idag TV Stor med 56 unika TV-kanaler och video-on-demand-tjänster (VoD) och en Apple TV 4K för 298 kr i månaden under 12 månader. Om man redan är TV-kund eller bredbandskund hos Telenor är det möjligt att köpa en AppleTV för 99 kr i 12 månader. Integrationen kräver en uppdatering till tvOS 13.2. Du kan behöva starta om din AppleTV.

- Vi märker att allt fler upplever en frustration över att man behöver ha många appar och abonnemang för att titta på det man vill. Vi ser också att samtidigt som det produceras mera innehåll av hög kvalitet än någonsin så finns det en tendens hos programbolagen att vilja begränsa kundernas frihet att välja sätt att konsumera. Därför stöder vi Apples ambition att samla allt innehåll på ett ställe och göra det enklare att se och söka efter ens favoriter oavsett vilken tjänst de finns på. Det är något jag tror våra kunder kommer uppskatta och är rätt riktning för branschen som helhet, säger Leif Björklund, TV-chef på Telenor.

Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2018) och har cirka 1 600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 173 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110,4 miljarder norska kronor (2018) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com