Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor i nordiskt partneravtal med Telefónica

Telenor har tecknat ett nordiskt partneravtal med en av världens största telekomoperatörer, Telefónica. Samarbetet innebär att Telenor och Telefónica kan erbjuda multinationella företagskunder globala mobila kommunikationslösningar på varandras marknader. Avtalet omfattar 22 länder.

- Partneravtalet med Telefónica gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder globala mobila lösningar med bra täckning och integrerade tjänster på flera marknader, vilket underlättar mobilt arbetssätt oberoende av landsgränser. Avtalet passar dessutom Telenors nuvarande strategi och internationella expansion eftersom Telefónica finns på marknader där Telenor inte är verksamma. Det gör oss mer konkurrenskraftiga på den globala marknaden, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Samarbetet innebär att Telenor ger service och support till Telefónicas multinationella företagskunder med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Detsamma gäller Telenors kunder med verksamhet i de 19 länder i Europa och Latinamerika där Telefónica har mobilverksamhet (Storbritannien, Tyskland, Irland, Spanien, Tjeckien, Slovakien, Mexico, Brasilien, Argentina, Chile, Colombia, Venezuela, Peru, Ecuador, Uruguay, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Panama).

Telenors nuvarande roaming-erbjudanden påverkas inte av det nya partneravtalet. 

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet och tillsammans har de över 2 miljoner mobilkunder. Telenor Sverige har cirka 2100 anställda.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).