Telenor lanserar nytt sätt att använda sms

Pressmeddelande -

Telenor lanserar nytt sätt att använda sms

Telenor inleder samarbete med SMSgrupp och erbjuder därmed sina kunder ett enkelt sätt att kommunicera med flera personer samtidigt.

Sms fortsätter att vara en viktig kommunikationskanal. Enligt PTS rapport från maj 2012, skickades över 18,5 miljarder sms i Sverige under 2011. Det är mer än 160 sms per mobilabonnent och månad. Sedan år 2000 är det en ökning på 1900 procent, då en mobilabonnent skickade i snitt åtta sms per månad.

Att sms är en enkel och populär kommunikationskanal har SMSgrupp tagit fasta på. De har utvecklat en tjänst där användare kan skapa ”SMSgrupper” med vänner och familj. Varje grupp får ett eget telefonnummer. När någon skickar eller svarar på ett sms i gruppen, går meddelandet ut till alla.

- Vår filosofi är att ständigt utveckla våra tjänster och erbjudanden i linje med de behov vi ser hos våra kunder. SMSgrupp är en användbar tjänst för exempelvis familjer, skolklasser, föreningar eller kompisgäng som vill ha ett smart och roligt sätt att kommunicera med varandra, säger Jonas Lindström, marknadschef för Mobile, på Telenor Sverige.

Tjänsten SMSgrupp har på kort tid blivit väldigt populär och varje månad förmedlas över 10 miljoner sms via SMSgrupp.

- Sociala medier på nätet har fått mycket uppmärksamhet. SMSgrupp är ett mer direkt sätt att kommunicera. Många upplever det som mer personligt än andra sociala nätverk. Vi ser det också tydligt i att vi har en bred spridning av vilka som använder tjänsten, allt från ornitologer och idrottsföreningar till ledningsgrupper på storföretag, säger Martin Jacobson, grundare och VD för SMS-grupp.

Eftersom tjänsten bygger på vanliga sms, fungerar den på alla telefoner och kräver ingen app. Att använda SMSgrupp medför inga extra kostnader utöver ett vanligt sms för Telenorkunder.

Så skapar man en SMSgrupp
www.smsgrupp.se/telenor
- Skriv i ett gruppnamn
- Skriv in namn och nummer på gruppens medlemmar 
- Gruppen får direkt ett eget telefonnummer som medlemmarna kan sms:a till

 Om SMSgrupp:
SMSgrupp är en gratistjänst som möjliggör gruppkommunikation via vanliga sms. Verksamheten startade år 2009 under entreprenörskonferensen 24h Business Camp och drivs i dag av SMSgrupp i Stockholm AB med kontor på Skeppsbron i Gamla Stan. Tjänsten har i dag en total volym om 40 miljoner gruppsms med en genomsnittlig tillväxt på 23 procent per månad. En av SMSgrupps amerikanska konkurrenter köptes nyligen av Niklas Zennströms Skype för mer än 600 miljoner kronor. Gruppsms har i USA beskrivits som ett socialt medium som når ut till bredare folklager, även till folk som sällan använder nätet.

 

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 37,5 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Mikko Viitala

Mikko Viitala

Presskontakt Presschef 08-410 100 40
Kundkontakt

Kundkontakt

Presskontakt