Pressmeddelande -

Telenor lanserar professionell och flexibel molnbaserad kundtjänst

Telenor Sverige lanserar en ny kundtjänstlösning som möjliggör en flexibel kundtjänst i molnet. Telenor Contact Center har utvecklats tillsammans med Intelecom, en av Europas ledande leverantörer av molnbaserade kommunikationslösningar till kontaktcenter och är anpassad för såväl mindre som större företag.

–  En professionell kundtjänst är en ovärderlig tillgång för företag både när det gäller kundvård och försäljning. Med Telenor Contact Center som en ny funktion i vår molnbaserade kommunikationslösning Telenor One Flexibel 2.0 kan företag snabbt och enkelt komma igång med sin egen kontaktcenter-lösning, säger Christian Strömlid, Marknadschef på Telenor Sverige.

Plattformen Telenor One Flexibel består av ett antal integrerade telefonitjänster som kan kombineras efter behov. Sedan tidigare finns till exempel den populära funktionen att Telenor kan hantera de inkommande samtalen när företaget inte hinner via Telenor Svarsservice. Men med Telenor Contact Center, som utvecklats i samarbete med partnern Intelecom, kan man även välja en komplett kundtjänstlösning.

–  Vi har under en tid arbetat tillsammans med Telenor för att kunna erbjuda deras kunder en flexibel och professionell kundtjänst i olika former och vi har idag ett 30-tal gemensamma kunder. De flesta företag har upptäckt vilken strategiskt viktig resurs en kundtjänst är, och efterfrågan på flexibla, lättanvända och funktionella lösningar för att stödja kundtjänsten ökar ständigt. Vi är oerhört glada att Telenor valt att samarbeta med oss för att kunna erbjuda sina kunder marknadens bästa och mest flexibla kontaktcenterlösning. säger Marlene Häggström, Marknads- och kommunikationschef på Intelecom i Sverige, säger Marlene Häggström, Marknads- och kommunikationschef på Intelcom i Sverige.

Kundservice i alla kanaler
Telenor Contact Center hanterar dels inkommande samtal till företagets växel eller supportnummer, men har även processer för hantering av inkommande ärenden via till exempel mail, Facebook, Twitter, SMS och andra kanaler. Systemet har stöd för support via chatt med upp till åtta samtidiga dialoger. Handläggarna kan också använda de sociala kanalerna för att uppdatera status vid till exempel driftsstörningar och liknande.

Genom integration med Microsoft Lync kan handläggarna ges tillgång till kontaktpersoners kalendrar och uppgifter för att bättre kunna hjälpa de som kontaktar kundtjänsten. Det finns även en rad olika funktioner som callback och avancerade statistik- och analysfunktioner, både i realtid och för historik, där man kan följa upp kötider, tappade samtal och andra nyckeltal.

–  Genom att komplettera Telenor One Flexibel 2.0 med kontaktcenterfunktion kan vi erbjuda ännu mer fullfjädrade kommunikationslösningar med kraftfulla funktioner som integration med företagens CRM-system och Lync. Med Telenor Contact Center sänker vi tröskeln för företag som sett behovet men inte vågat ta steget, säger Christian Strömlid, Marknadschef på Telenor Företag.


Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på cirka 12,1 miljarder kronor (2013) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 17 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 176 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q2 2014), en omsättning på 26,8 miljarder norska kronor (Q2 2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Mikko Viitala

Mikko Viitala

Presskontakt Presschef 08-410 100 40
Kundkontakt

Kundkontakt

Presskontakt