Följ Telenor Sverige

Telenor och Adobe möjliggör nästa generations mobiltjänster- testar tillsammans med Sveriges ledande medier

Pressmeddelande   •   Jul 15, 2008 09:56 CEST

Telenor och Adobe lanserar Channels, en ny plattform för användarvänliga innehållstjänster för mobilen. Syftet är att göra det enkelt för innehållsleverantörer att skapa tjänster som ger användaren en enklare, rikare och snabbare upplevelse. Under sommaren genomförs tester tillsammans med bland andra DN, SvD, Aftonbladet och SMHI.

-Det har länge varit svårt att utveckla smarta innehållstjänster för mobilen på grund av dålig användarupplevelse och otydliga kostnader. Med Channels, som bygger på den användarvändliga flash-tekniken, tar vi ett rejält steg i rätt riktning och ger innehållsleverantörer ett kraftfullt verktyg att nå ut med sina tjänster, säger Patrik Nilsson, Affärsutvecklare Adobe EMEA.

Channels bygger på Adobes flash-teknik, som använts länge för Internet-applikationer. Telenor och Adobe sköter distributionen av innehållet genom regelbundna uppdateringar, vilket gör att nedladdningstiden försvinner helt. Dessutom fungerar tjänsten även när täckningen är dålig.

-Med tekniken försvinner alla frågetecken kring hur mycket data som laddas ned, vilket ger operatörer och innehållsleverantörer en tydlig modell. Dessutom ser det grymt snyggt ut i mobilen, vilket gör att användare lätt kan ta till sig tjänsterna, säger Tomas Bergqvist, Nya Affärer Telenor Sverige.

Telenor och Adobe leder under sommaren en pilot tillsammans med tolv stycken innehållsleverantörer (DN, SvD, Aftonbladet, TV.nu, QX, Café, SAS, SMHI, Tara, Auto Motor & Sport, Nokia och Smashing Games). Tester genomförs på en Nokia S60-telefon och kunder från Telenor, Tele2 och TeliaSonera deltar.

För mer information, kontakta:
Telenors Presstjänst: 08-41 00 75 55
Patrik Nilsson, Affärsutvecklare Adobe EMEA: +44 7786 547550

Om Telenor
Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och har totalt ca 2 500 anställda.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 92,5 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).