Följ Telenor Sverige

Telenor Sverige får förnyat och utökat förtroende av Stampen

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2011 09:07 CEST

Telenor Sverige får förnyat och utökat förtroende av Stampen

Mediekoncernen Stampen tecknar avtal med Telenor Sverige, som blir huvudleverantör av kommunikationslösningar. Avtalet innebär att Telenor levererar mobil och fast telefoni, mobilt bredband samt den nätbaserade växeln Telenor One.

Stampen har ingått ett treårigt avtal om leverans av 3500 fasta anknytningar, 2100 mobilabonnemang, 500 mobila bredband och ett antal anknytningar som ska anslutas till den nätbaserade mobila växeln Telenor One Flexibel.

– Som medieföretag ställer Stampen särskilt höga krav på tillgänglighet och uppkoppling för att verkligen dra nytta av fördelarna med ett mobilt arbetssätt. Med våra tjänster kan de anställda utföra sitt arbete även utanför kontoret, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företagpå Telenor Sverige.

Telenor har sedan tidigare mediebolaget Promedia som kund, vilka är en del av Stampen-gruppen.

– Vi har varit nöjda med vårt tidigare samarbete genom Promedia och det i kombination med ett erbjudande om en mer kostnadseffektiv lösning inom Stampen gjorde att vi valde Telenor som huvudleverantör till hela koncernen. Telenor erbjuder kostnadseffektiva tjänster och lösningar som ger oss goda möjligheter att utveckla telefonin efter verksamhetens krav, säger Inge Olausson, CIO på Stampen

I Stampen-gruppen ingår 23 dagstidningar, 35 gratistidningar, tryckerier, distributionsföretag, teknikutvecklingsbolag, e-handelsbolag och internetbaserade sociala medier, däribland Göteborgs-Posten, Nerikes Allehanda, Vestmanlands Läns Tidning, Bohusläningen och Hallands Nyheter.

Telenor One Flexibel är en mobil växel som ligger i mobilnätet och vars innehåll anpassas efter kundens behov och användarprofil. Telenor One kan omfatta allt från fast telefoni och integrerade mobila lösningar till callcenter-funktioner. Tillägget Flexibel innebär att kunden själv kan anpassa vilka tjänster som ska ingå.

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Bifogade filer

PDF-dokument