Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor tecknar avtal med Caverion

Telenor har tecknat ett strategiskt nordiskt avtal med Caverion-koncernen, en ledande leverantör av hållbara livscykellösningar för industrier och byggnader. Avtalet omfattar mobila och fasta kommunikationstjänster samt IoT-lösningar.

Avtalsvärdet uppgår till cirka 160 miljoner kronor och omfattar Caverions verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Österrike. I uppdraget ska Telenor koppla upp såväl Caverions anställda, kontor, arbetsplatser och produkter på över 500 platser runt om i Europa. 

– Telenor är stolta över förtroendet att bli Caverions strategiska kommunikationspartner och ser framemot att bidra i Caverions effektiviserings- och digitaliseringsresa, säger Mats Almgren affärsområdeschef Telenor Företag.

Telenor tar ett totalansvar för Caverions kommunikationstjänster och kommer i nära dialog med Caverion att vara delaktig i utvecklingen för att koncernen ska ta ett helhetsgrepp om kommunikationsområdet.

– Vi är glada över att Telenor vill ligga i framkant bland operatörer och hjälpa oss att koppla ett helhetsgrepp kring Caverions kommunikationsutmaningar säger Olle Jonsson CIO på Caverion.


Om Caverion

Caverion designar, installerar, förvaltar och utvecklar användarvänliga och energieffektiva lösningar för byggnader och industrier. Caverion har över 17 000 anställda i 12 länder i norra och centrala Europa.

Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Telenor i korthet
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag drygt 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 674 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,6 miljarder kronor (2016) och har cirka 1 700 anställda.

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, och finns på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com