Telenor vinner stor fastnätsaffär med Cramo

Pressmeddelande -

Telenor vinner stor fastnätsaffär med Cramo

Telenor har nyligen tecknat ett nytt WAN-avtal med uthyrningskoncernen Cramo. Avtalet, som omfattar drygt 300 siter i Norden och Baltikum, sträcker sig över fyra år och är en av Telenors största fastnäts- och dataaffärer. Samarbetspartnern Interoute svarar samtidigt för ytterligare drygt hundra siter i övriga Europa och resten av världen.

Cramo har varit kund hos Telenor sedan 2006 och väljer alltså nu att förlänga sitt samarbete och utökar samtidigt med cirka hundra siter. Totalt kommer Telenor därmed att ansvara för datakommunikationen över Nordic Connect för 320 siter i Norden och Baltikum (Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen).

- Vi är stolta över att Cramo återigen valt Telenor framför våra konkurrenter i en omfattande upphandling för Norden och Baltikum. Affären är ett ytterligare bevis på att Telenor har en konkurrenskraftig och driftsäker datalösning som står sig mycket väl i konkurrens med övriga leverantörer på marknaden, säger Mats Almgren, affärsområdeschef Enterprise, Telenor Sverige.

Som en ny del i affären kommer Cramo att använda den fasta infrastrukturen för att koppla in mobiltelefoner och surfplattor på ett enkelt och säkert sätt (Nordic Connect Mobile Gateway). Cramo ser även fördelar med att Telenor snabbt kan etablera en depå med mobil access och erbjuda redundans via det mobila nätet. Telenors omfattande investeringar i sitt 3G- och 4G-nät de senaste åren, möjliggör denna typ av lösningar.

- Vi är beroende av en stabil och proaktiv datakommunikationspartner för att vi ska kunna bemöta våra kunder på ett professionellt sätt. Vi försörjer våra kunder med över 200 000 enheter via vårt depånätverk och vår uthyrningsprocess samt logistik är beroende av ett välfungerande datanät. Telenor har med ett pragmatiskt synsätt, bra affärskoncept och kreativt lösningsförfarande vunnit vår nya upphandling, säger Per Lundquist, Vice President och CIO, Cramo AB.

Interoute, som äger och driver Europas största molntjänstplattform, är utvald till europeisk partner i affären och kommer att leverera WAN till 135 siter i övriga länder utanför Norden och Baltikum. De båda företagen agerar som en leverantör till Cramo.

- Det här är en stor och viktig affär för oss, som dessutom gör oss till totalleverantör till Cramo av video och WAN, eftersom vi sedan tidigare är leverantör av videokonferenstjänster till bolaget, säger Joacim Hillervik, vd för Interoute i Norden.

Om Cramo
Cramo är Europas näst största uthyrningskoncern, som hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn. Cramo verkar i Norden, Baltikum och Centraleuropa. Moderbolaget i koncernen, Cramo Oyj, är börsnoterat i Helsingfors

Telenors mobila bredband i 3G- och 4G-nätet bäst i test
I maj månad 2012 utsåg tidningen PC för Alla Telenor till vinnare i ett stort test av mobila bredband. I maj 2012 genomförde tidningen tester av operatörernas paketlösningar med trådlös router över 3G-och 4G-nätet. PC för Alla bedömde operatörernas täckning, kvalitet samt erbjudande. Telenors paketlösning ”Bredband Stor” med 4G-router fick högst poäng och blev utnämnt till bäst i test.

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 37,5 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Mikko Viitala

Mikko Viitala

Presskontakt Presschef 08-410 100 40
Kundkontakt

Kundkontakt

Presskontakt