Gå direkt till innehåll
Telenor Youth Forum söker svenska studenter

Pressmeddelande -

Telenor Youth Forum söker svenska studenter

Nu startar ansökningsperioden till programmet Telenor Youth Forum som anordnas tillsammans med Nobel Peace Center. Programmet som vänder sig till studenter eller högskolealumni från hela världen syftar till att med hjälp av digital teknik och kreativa lösningar tackla ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar. Programmet sker under ledning av världskända mentorer och föreläsare.

Telenor Youth Forum har arrangerats sedan 2013 och är ett ettårigt distansprogram med fysiska möten i Bangkok och Oslo. 26 unga och digitalt kunniga talanger handplockas från Telenors marknader, totalt 13 länder i Europa och Asien. Telenor Sverige söker nu två som ska representera Sverige i årets program som startar i december 2017.

– Telenor Youth Forum är en del av Telenors strävan att hela tiden förbättra världen och människors vardag med hjälp av digitala och uppkopplade tjänster. Nu söker vi två talangfulla unga med intresse och engagemang för samhällsfrågor och som tror på möjligheterna att stärka samhällen med digitala lösningar, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

I början av september kommer det att stå klart vilka deltagare som blir valda till programmet. Telenor Youth Forum inleds i Oslo i december tillsammans med Nobel Peace Center vid utdelningen av Nobels fredspris och avslutas med att deltagarna skapar en digital utställning under hösten 2018.

– Nobel Peace Centers uppdrag är att främja fred och att involvera unga människor i alla våra aktiviteter är viktigt för oss. Vi samarbetar med Telenor Youth Forum för det är en bra arena för engagerade och talangfulla människor att mötas, diskutera och försöka lösa några av de viktigaste samhällsfrågorna i världen i dag, säger Liv Tørres, Executive Director på Nobel Peace Center.

Ansökningsperioden stänger 22 juli 2017. Ansökan görs här: https://telenor.easycruit.com/vacancy/1852895/144591

För mer information: https://www.telenor.com/youthforum/

Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag (Q4-2016) cirka 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 650 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13 miljarder kronor (2016) och har cirka 1600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 24 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. (Veon) med verksamhet på 13 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4-2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 36 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com