Följ Telenor Sverige

Telenors mobilnät får toppbetyg för 3G i stort täckningstest

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2007 17:21 CEST

I det täckningstest som Tidningen Mobil publicerade idag framgår det att Telenors mobilnät ligger i absoluta framkant. Telenor har:
# Lägst andel tappade röstsamtal i hela Sverige vilket ger hög samtalskvalitet.
# Flest lyckade nedladdningar av data i 3G-nätet.

- Det är glädjande att läsa Tidningen Mobils täckningstest. I det framgår att Telenor har det bästa 3G-nätet då vi har flest lyckade nedladdningar av data. Att vi tappar några poäng i bedömningen är, som Tidningen Mobil skriver, därför att vi inte hade lanserat turbo-3G vid tiden för testet. Men det gör vi idag, så jag hoppas att vi hamnar överst i den listan nästa gång ett liknande test genomförs. Vårt nät är även bäst sett till att vi har lägst andel tappade samtal, vilket är en väldigt viktigt kvalitetsparameter, säger Christer Petersson, ansvarig för Telenors mobilnät.

Telenors mobilnät har 98,8% befolkningstäckning, varav 3G-täckningen är 97,7%. Telenor har Sveriges mest utbyggda 3G-nät med drygt 7 300 3G-anläggningar.

- Dagens lansering av turbo-3G är ett viktigt steg för oss som mobiloperatör. Med ett kraftfullare mobilnät kan vi ta fram nya tjänster som möter de olika behov som våra kunder har. Till exempel lanserar vi idag tjänsten Mobilt Bredband där användaren kan surfa trådlöst i 3,6 Mbit/s över 3G-nätet, vilket är ett viktigt komplement till de företag och privatpersoner som vill ha snabb access till Internet även när de är utanför kontoret eller hemmet, säger Christer Petersson.

Tidningen Mobils täckningstest omfattar enlig den artikel som publicerades i det senaste numret (5/2007) 22 000 samtal i Telenors, Telias, Tele2:s och 3:s mobilnät.

För mer information, kontakta:
Elisabeth Petersson, informationschef Telenors mobila tjänster.
elisabeth.petersson@telenor.com, +46 709 61 42 07

Om Telenor
Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och har totalt ca 2 200 anställda. Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2006 på cirka 91,1 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL) och på Nasdaq i New York (TELN).