Gå direkt till innehåll
Ulrika Steg blir ny chef för Telenors företagsaffär i Sverige

Pressmeddelande -

Ulrika Steg blir ny chef för Telenors företagsaffär i Sverige

Telenor stuvar om i den svenska ledningsgruppen och utser Ulrika Steg till affärsområdeschef för Telenors företagsaffär. Hon kommer närmast från rollen som chef för Channels, Telenors kundkanaler i Sverige, och tillträder sin nya roll den första april.

Tidigare i år meddelades att chefen för Telenor företagsaffär, Mats Almgren, lämnar sin post. Nu står det klart att Ulrika Steg, som varit hos Telenor sedan 2015, tar över rollen.

– Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att leda Telenors företagsaffär. Vi har en stark position på företagsmarknaden som jag ser fram emot att utveckla affären tillsammans med ett fantastiskt team, säger Ulrika Steg, tillträdande affärsområdeschef för Telenors företagsaffär i Sverige.

Ulrika Steg har mångårig erfarenhet från telekombranschen där hon före tiden på Telenor haft flera ledande befattningar, bland annat som Sverigechef för mobilaffären, chef för Halebop och privatmarknadschef på Telia. Under hennes tid som ansvarig för Telenor Sveriges butiker och kundservice har ett nytt butikskoncept lanserats och butiksbeståndet optimerats. Andra milstolpar har varit den påbörjade robotiseringen och digitaliseringen av kundservice som ett led i långsiktig förbättring av kundupplevelsen.

– Det känns mycket bra med Ulrika som chef för vår företagsaffär. Med sin gedigna erfarenhet från telekombranschen och sitt enastående kundfokus kommer hon kunna lyfta vår företagsaffär till nästa nivå, säger Hanne Resch Braekken, tillförordnad VD för Telenor Sverige.

Kaaren Hilsen tillträder sin nya roll den 18 februari och blir Telenor Sveriges första kvinnliga VD. I och med detta kommer fem av nio positioner i den svenska ledningsgruppen att innehas av kvinnor.

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2018) och har cirka 1 600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om TelenorkoncernenTelenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 173 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110,4 miljarder norska kronor (2018) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com