Gå direkt till innehåll
Mobil WiFi miniformat hos Telenor

Nyhet -

Mobil WiFi miniformat hos Telenor

Med den nya 4G-routern E589 från Huawei går det att surfa upp till tio enheter samtidigt i 4G-nätet. Routern har även stöd för 3G och finns att köpa hos Telenor med valfritt abonnemang.

Flera enheter, såsom datorer, surfplattor och mobiltelefoner, går att koppla upp samtidigt till den nya lilla 4G-routern Huawei E589.  Den är så pass liten att den får plats i fickan eller handväskan och gör det möjligt att surfa snabbt var som helst där det finns 4G-täckning. Routern har även stöd för 3G, vilket innebär en sömlös övergång till surf i 3G-nätet med hastigheter upp till 32 Mbit/s, i de områden där 4G-täckning saknas. I dagsläget har Telenor kommit en bra bit på väg mot sitt mål att täcka 99 % av befolkningen i slutet av året och har i dagsläget byggt 4G-nät i 154 kommuner över hela landet.

– Den här nya routern är en flexibel lösning där flera kan dela på en och samma uppkoppling, dessutom i riktigt höga hastigheter i vårt 4G-nät. Mobil Wifi är ett bra alternativ för snabb uppkoppling i exempelvis båten eller bilen. Routern har fått oerhört positivt mottagande i de kundgrupper som testat funktionaliteten, och vi tror att den kan erbjuda en ny användarupplevelse för våra kunder, säger Jonas Lindström, marknadschef Mobile, Telenor Sverige.

 Huawei E589 finns att köpa med valfritt abonnemang hos Telenor

 • 50 kronor/månaden i 24 månader
 • Kontantpris: 1495 kr
 • Mått: 113 x 62 x 13,5 mm
 • Vikt: 120 g
 • Batteritid: Upp till 10 timmar
 • Antal trådlösa uppkopplingar: upp till 10 st samtidigt
 • Stödjer WiFi-hastigheter upp till ca 35 Mbit/s (stöd för både 4G och 3G),
  dvs. utmärkt för abonnemanget Maxi Fri Surf
 • Inte operatörslåst
 • Plats för microSD-kort

Telenors mobila bredband (3G och 4G) bäst i test
I maj månad 2012 utsåg tidningen PC för Alla Telenor till vinnare i ett stort test av mobila bredband. I maj 2012 genomförde tidningen tester av operatörernas paketlösningar med trådlös router över 3G-och 4G-nätet. PC för Alla bedömde operatörernas täckning, kvalitet samt erbjudande. Telenors paketlösning ”Bredband Stor” med 4G-router fick högst poäng och blev utnämnt till bäst i test.

 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterat material

Telenor i Sverige

Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Telenor Sverige
Garvis Carlssons gata 3
169 03, Solna Stockholm