Gå direkt till innehåll
Telenor en av initiativtagarna till ”Ditt Företag Online”

Nyhet -

Telenor en av initiativtagarna till ”Ditt Företag Online”

Telenor, Google, Företagarna, Posten och Binero lanserar nu ett gemensamt initiativ för att hjälpa svenska små- och medelstora företag att utveckla sina affärer med hjälp av internet och mobilt arbetssätt.

Initiativet ”Ditt Företag Online” är Sveriges mest omfattande satsning för att göra svenska företag mer digitala. Målet är att bidra till att tusentals företagare kan ta tillvara möjligheterna med internet och mobilt arbetssätt för att stärka sin egen, och därmed Sveriges, tillväxt. En rapport från BCG, visar att hela 21 procent av företag med upp till tio anställda inte har en hemsida, och siffror från HUI visar att endast sex procent av de mindre företagens försäljning genomfördes på internet under 2009. Detta trots att svenskarna är bland de mest uppkopplade i världen, och att två tredjedelar uppger att de kommer att handla varor på internet under de närmsta tre månaderna.

Inom ramen för initiativet kommer små- och medelstora företag att erbjudas kostnadsfria verktyg för såväl uppstart av hemsida, e-handel, distributionslösningar och effektiv marknadsföring online, såsom lösningar för ett mobilt arbetssätt. Utöver detta kommer en rad utbildningstillfällen att anordnas över hela landet där intresserade företagare får handfast hjälp att komma igång. För att ge företagen i ”Ditt Företag Online” förutsättningar till ett mobilt arbetssätt, kommer Telenor att erbjuda kostnadsfritt Mobilt Bredband under tre månader.

- Vi hoppas att initiativet kan sänka trösklarna för de företag som vill utnyttja möjligheterna med internet och mobilt arbetssätt till fullo. Vi ser att ett mobilt arbetssätt dels sparar tid och pengar, dels bidrar till att små- och medelstora företag kan ge en bättre service till kunder, partner och leverantörer, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef, Telenor Företag.

Telenor genomförde i våras en nordisk undersökning*, där 800 beslutsfattare i Sverige tillfrågades om sina kommunikationslösningar idag och hur man tror att dessa kommer att förändras under de kommande åren. 15 procent av de tillfrågade har idag enbart en mobil telefonilösning och 85 procent har en kombination av mobilt och fast. 32 procent uppger att de planerar att ersätta hela eller delar av sin fasta telefoni med mobiltelefoni under de kommande två åren.

Samma undersökning visar att 44 procent tror att andelen anställda som arbetar mobilt kommer att öka under 2011 och 58 procent tror att 4G kommer att innebära att verksamheten går mot ett mer mobilt arbetssätt. De viktigaste drivkrafterna för ett mobilt arbetssätt, uppges vara möjligheten för anställda att arbeta utanför kontoret (90 %), att det är ett sätt att spara tid och öka effektiviteten (82 %), samt att det bidrar till att kunna ge en bättre service till kunder och partner (81 %).

Initiativet ”Ditt företag Online”, startar den 26 oktober. För att få mer information, besök www.dittforetagonline.se

Mer om Telenor Sveriges erbjudande:

  • Mobilt Bredband 6 Mbit/s; tre fria månader, därefter 159 kr per mån
  • Mobilt Bredband 16 Mbit/s; tre fria månader, därefter 199 kr per mån
  • Mobilt Bredband 32 Mbit/s; tre fria månader, därefter 299 kr per mån
  • Mobilt Bredband 80 Mbit/s; tre fria månader, därefter 399 kr per mån

Datamängd: Fritt användande inom Sverige.

*Om Telenor Nordic Mobility Report
Nordic Mobility Report utkom första gången 2009. Syftet med rapporten är att årligen undersöka behov av och förutsättningar för mobilt arbetssätt och mobil livsstil i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Undersökningen har genomförts i samarbete med undersökningsföretaget Brand Jobs under april 2011 och omfattar tre målgrupper i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

  • Beslutsfattare om mobiltelefoni på företag (800 intervjuer).
  • Användare av företagsbetald mobiltelefon (2000 intervjuer).
  • Privatpersoner med egenbetald mobiltelefon (2000 intervjuer).

Undersökningen ges ut och genomförs på uppdrag av Telenor Sverige AB

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40