Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Telenor utökar företags lagringsutrymme i molnet med ny tjänst från Microsoft

Idag förvarar många av företagens anställda viktig information, filer och bilder, digitalt på sin smartphone, platta, dator och/eller i lagringstjänster avsedda för konsumenter. För att stödja svenskarnas mobila arbetssätt, ge företagsanvändarna förbättrad säkerhet, backup och mer frihet utökar Telenor nu sin produktportfölj med den molnbaserade lagringstjänsten OneDrive for Business från Microsoft.

Med OneDrive for Business-tjänsten får företag 1 TB (terabyte) lagringsutrymme per användare, vilket gör att företagsanvändare kan spara alla sina dokument, bilder och andra arbetsfiler på ett ställe. De kan även synka och samarbeta i dokument och filer oavsett plats eller tid. Om en användare tappar bort en telefon eller om datorns hårddisk kraschar är informationen sparad på ett säkert sätt i molnet.

OneDrive for Business är en del av Office 365 och det paket som Telenor erbjudit sina större företagskunder sedan i juni. Med Office 365 och OneDrive i samma paket uppnås en kraftfull plattform för att samarbeta direkt i olika dokument. Det är enkelt för slutanvändare att dela bilder och annat digitalt material, samtidigt som det uppfyller storföretagens säkerhetskrav, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

Det är dessutom en bra tjänst för företag som vill ta första steget ut i molnet men slippa kostnader för egna servrar och IT-infrastruktur. Tjänsten uppfyller EUs krav på var och hur information får lagras och är därför ett bra val för alla typer av företag och organisationer.

– Vi har sett, bland annat i vår egna årliga undersökning Mobility Report, ett ökat behov och en ökad efterfrågan bland företagskunder att ytterligare stärka möjligheten att kunna lagra dokument och filer i molnet. OneDrive for Business är unik på detta område med tjänstens säkerhet och integration till Microsofts övriga produkter som användarna väl känner till , säger Christian Strömlid, marknadschef på Telenor Företag i Sverige. 

Under en kampanjperiod kommer tjänsten att ingå gratis till de kunder som tecknar standardavtal med Telenors mobila växelerbjudande, Telenor One 2.0. Tjänsten kan även köpas separat.

För att ta del av den årliga och fullständiga rapporten om svenska företags användning och erfarenheter av ett mobilt arbetssätt, ladda ner rapporten här.


Ämnen

Taggar

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Fråga mig om nyheter, men ring gärna 222 för kundtjänstärenden 08-410 100 40