Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arbetsförmedlingen väljer Telenor

Telenor Sverige har fått förnyat förtroende från Arbetsförmedlingen om att leverera WAN (Wide Area Network) till myndighetens 400 kontor i Sverige. Med lösningen kan Arbetsförmedlingen använda krävande tjänster som datakommunikation, IP-telefoni, streaming och videokonferenser samtidigt.

– Genom att samla all datakommunikation i ett nät så får Arbetsförmedlingen en stabil lösning som gör det möjligt att använda exempelvis videokonferenser och streaming. Det bidrar till effektiva lösningar som ökar kontakten mellan kontoren och minskar behovet av resor vilket spar både tid och pengar, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Telenor har levererat fast datakommunikation till Arbetsförmedlingen sedan 2003.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten, Telenor Sverige
08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).