Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Capelon väljer Telenor för telematiklösning

Telenor Sverige levererar telematiklösningen till Capelons vägbelysning GreenStreet® som gör det möjligt att styra och övervaka individuella belysningsarmaturer på distans.

Genom att kontrollera och styra belysningen på distans ökar effektiviteten dels genom att man slipper åka runt och övervaka belysningen, dels genom att man kan anpassa belysningen till det faktiska behovet utifrån ljusförhållanden, trafikintensitet etc.

- Telematiklösningar ger stora möjligheter till både ekonomiska och miljömässiga effektiviseringar. Capelons system för styrning och övervakning av vägbelysning är ett exempel på en innovativ lösning där man med hjälp av mobilteknik kan uppnå stora vinster, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef på Telenor Sverige.

- Genom att kombinera mobilteknik från Telenor med lokal elnätskommunikation i anläggningen kan vi effektivt nå varje belysningsarmatur. Det ger stora energibesparingar utan att behöva tumma på trafiksäkerheten exempelvis genom att kunna ha hög belysning på kritiska platser, exempelvis övergångsställen, samtidigt som vi kan sänka belysningen på andra platser, säger Liang Liem, VD på Capelon.

Telematik (som även går under benämningarna "Connected Objects" eller "maskin-till-maskin-kommunikation") är kommunikation mellan maskiner med hjälp av mobilteknologi. Bara i Europa finns det idag över 600 miljoner maskiner som potentiellt skulle kunna kopplas samman genom M2M-teknik. Utvecklingen drivs bland annat av ökade krav på lösningar inom energi, klimat och säkerhet.

För mer information, kontakta:

Presstjänsten, Telenor Sverige

08-41 00 75 55, press@telenor.com

Tomas Niklasson, Marknadschef Capelon

08-6806960, tomas.niklasson@capelon.se

www.greenstreet.eu

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).