Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Georgi Ganev ny konsumentchef i Telenor Sverige

Georgi Ganev blir ny affärsområdeschef för Telenor Konsument. Han kommer närmast från rollen som VD för Bredbandsbolaget.

Georgi Ganev, 34 år, har förutom rollen som marknadschef och VD på Bredbandsbolaget en bakgrund från Tele2 och Kinnevikkoncernen inom produktledning, sälj och marknad bland annat som ansvarig för internationell sälj- och marknadsorganisation.

–        Georgi har bred erfarenhet av telekom både från mobil- och fastnätsaffären. Det i kombination med hans arbete inom Telenor Sverige gör att han är rätt person att fortsätta driva och utveckla samtliga våra varumärken på den svenska konsumentmarknaden, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor Sverige.

–        Som helhetsleverantör av mobil- och fastnätstjänster på väg att bygga Sveriges modernaste nät har vi förutsättning att etablera oss som den verkliga utmanaren till Telia. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla våra varumärken och stärka Telenors position på konsumentmarknaden, säger Georgi Ganev.

Georgi Ganev tillträder den 1 maj och efterträder Jon Erik Haug som blir VD för Telenor i Danmark.

För mer information, kontakta: Presstjänsten, Telenor Sverige 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2100 anställda.  

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Telenor i Sverige

Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Telenor Sverige
Garvis Carlssons gata 3
169 03, Solna Stockholm