Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hässleholms kommun väljer Telenor för mobil larmlösning

Telenor Sverige har tecknat avtal med Hässleholms kommun om att leverera en ny larmlösning till kommunens äldreboende i Vinslöv.  Larmet är kopplat till mobiltelefoner vilket gör personalen mer mobil och bidrar till en bättre vårdmiljö.

Lösningen Telenor Alarm som levereras i samarbete med BXO är kopplad till mobiltelefoner istället för gammeldags larmtavlor. Vårdpersonalen får larmen i prioritetsordning i sina mobiltelefoner, på så sätt får man en bra överblick och blir mer effektiva. Dessutom slipper man larmtavlor i korridorerna som kan upplevas som störande, dessutom stärks den personliga integriteten då inte alla kan se vilken patient som larmat.

– Den här larmlösningen är ett bra exempel på hur mobil teknik kan bidra till ökad effektivitet och underlätta vardagen på många arbetsplatser. Intresset för mobilitet växer hela tiden och vi ser en stor potential för den här typen av lösningar inom äldrevården, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Larmen är färgkodade vilket, i kombination med att de presenteras i prioritetsordning, förenklar larmhanteringen. Det är en stor fördel jämfört med de system som bygger på DECT-telefoner där endast ett larm kan hanteras samtidigt och det inte är möjligt att göra prioriteringar.

För mer information, kontakta:

Presstjänsten, Telenor Sverige 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet.   

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).