Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inge Lindberg ny Finansdirektör i Telenor Sverige

Inge Lindberg, 44 år, har lång erfarenhet från chefspositioner inom finans och telekom. Han har bland annat arbetat som Ekonomichef inom Telia och Konsultchef på Deloitte Consulting med inriktning på ekonomistyrning. Sedan 2006 är han Ekonomidirektör på Teracom.

- Inge har gediget branschkunnande och lång erfarenhet från ekonomistyrning i olika bolag. Han känner väl till branschens utmaningar och blir en viktig kraft i utvecklingen av Telenors verksamhet i Sverige, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor Sverige.

- Telenor Sverige har en spännande utmanarposition och jag ser mycket fram emot att vara med och utveckla bolaget för att möta den tuffa konkurrensen på marknaden, säger Inge Lindberg, tillträdande Finansdirektör Telenor Sverige.

Inge Lindberg efterträder Tomas Ljunglöf som valt att lämna Telenor Sverige. Børge Moholt, för närvarande chef för Business Performance inom Telenor Nordic, blir tf Finansdirektör under en övergångsperiod.

För mer information, kontakta:
Annica Elmehagen, Informationsdirektör Telenor Sverige
annica.elmehagen@telenor.com +46 734 25 26 06

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterat material