Gå direkt till innehåll
Kaaren Hilsen ny Finansdirektör i Telenor Sverige

Pressmeddelande -

Kaaren Hilsen ny Finansdirektör i Telenor Sverige

Kaaren Hilsen har utsetts till Finansdirektör (CFO) i Telenor Sverige. Hon kommer närmast från rollen som VD för Telenor Montenegro där hon tidigare även haft rollen som CFO. I rollen som Finansdirektör blir hon del av Telenor Sveriges ledningsgrupp.

Kaaren Hilsen har lång erfarenhet av affärsutveckling och verksamhetsstyrning inom telekom. Hon kommer närmast från rollen som VD för Telenor i Montenegro där hon tidigare var Finansdirektör (CFO). Dessförinnan har hon bland annat arbetat som affärsområdeschef och ansvarig för investerarrelationer för operatören dtac i Thailand.

–  Kaaren har breda erfarenheter från både affärsutveckling och finansiell styrning och blir en mycket viktig drivkraft i utvecklingen av Telenors verksamhet i Sverige, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor Sverige.

–  Telenor Sverige är väl positionerade på en spännande marknad och jag ser mycket fram emot att vara med och utveckla bolaget för att möta den tuffa konkurrensen, säger Kaaren Hilsen, tillträdande Finansdirektör Telenor Sverige.

Kaaren Hilsen efterträder Inge Lindberg som valde att lämna Telenor Sverige i slutet av 2012. Hon tillträder den 1:a april.


Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12 miljarder kronor (2011) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterat material