Gå direkt till innehåll
Konkurrensverket godkänner Telenors köp av Tele2:s fiber- och kabelverksamhet

Pressmeddelande -

Konkurrensverket godkänner Telenors köp av Tele2:s fiber- och kabelverksamhet

Konkurrensverket har godkänt att Telenor Sverige AB (Telenor) köper Tele2 Sverige AB:s (Tele2) svenska fiber- och kabelverksamhet på privatkundsmarknaden.

Konkurrensverkets beslut innebär att Tele2:s svenska fiber- och kabelverksamhet på privatkundsmarknaden övergår till Telenor den 2 januari 2014.

– Vi välkomnar Konkurrensverkets besked och kan nu ha fullt fokus på att införliva den nya verksamheten i Telenor. Genom denna affär kan vi via vårt varumärke Bredbandsbolaget erbjuda ännu fler kunder tillgång till ett brett utbud av bredband- och tv-tjänster med hög kvalitet, säger Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige.

Telenor är genom internetleverantörerna Bredbandsbolaget, Glocalnet och Ownit en av Sveriges största leverantörer av fast bredband och de kunder som omfattas av affären kommer på sikt att få tillgång till Bredbandsbolagets utbud av tjänster inom bredband och tv.

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12,3 miljarder kronor (2012) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter