Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mobil och dator självklara semestersällskap trots oro för kostnader

Under sportlovsveckorna packar många väskan och reser utomlands. Mobilen och den bärbara datorn är lika självklara att ha med sig som skidjackan eller badbyxorna. Faktum är att 75 procent av svenskarna tar med sig mobilen eller datorn på semestern, visar en ny undersökning. Samtidigt oroar sig många för kostnaderna som kan uppstå när man ringer eller surfar under utlandsvistelsen. Därför gör Telenor Sverige det möjligt att ringa för sitt vanliga pris i hela Norden, samtidigt som man sänker priserna på datatrafik utomlands.

Några av årets mest intensiva resdagar inträffar i februari när skolorna har sportlov. Inför semestern har Sifo på uppdrag av Telenor Sverige undersökt svenskarnas förhållande till dator och mobil under utlandssemestern. Undersökningen visar att tre av fyra tar med sig mobilen på utlandssemestern och nästan var tredje sin dator.

Att vara uppkopplad och ha mobilen med sig på semestern är en självklarhet, både för att kunna hålla kontakt med jobbet och för nöjes skull. Främsta skälet är kontakt med vänner och familj hemma (63 procent), men hela 17 procent surfar för att jobba och varannan tycker att det är viktigt att hålla koll på svenska nyheter när man är bortrest. Enligt undersökningen är dock fyra av tio oroliga för kostnaderna när de använder datorn och mobilen utomlands.

 − Vi är vana att komma åt information vi behöver när och var vi vill och det beteendet tar vi med oss på semestern. Med mobilen och datorn kan man enkelt hålla kontakt med släkt och vänner, söka information och hantera nödvändiga mail på resande fot, säger Georgi Ganev, affärsområdeschef Konsument Telenor Sverige.

Den 24 februari breddar Telenor Sverige sitt tjänsteutbud för utlandsresenärer. Med Telenor Gränslöst ringer man för samma pris inom hela Norden som i Sverige. Samtidigt sänker Telenor Sverige standardpriserna för datatrafik i Norden och Europa.

− Många vill använda mobil och dator utomlands men oroar sig för kostnaderna. Därför lanserar vi nya erbjudanden och sänker priserna för att fler ska kunna kommunicera utomlands, säger Georgi Ganev, affärsområdeschef Konsument Telenor Sverige.

Hur mycket reser du?
Är du utomlands ofta eller mer sällan? Var reser du och använder du endast tal eller även surf via mobilen eller datorn? Gör testet på www.telenor.se/utomlands

Telenor Gränslöst
- Samma minutpris på röstsamtal inom Norden som i Sverige
- Konsumenter: 69 kr/månad (ink. moms) och företagskunder 59 kr/månad (ex. moms)
- Lägre pris på internationella samtal till de nordiska länderna
- Ingen bindningstid
- Operatörsneutralt; spelar ej roll vilken operatörs nät man använder utomlands
- Tillgänglig via kundservice, SMS, telenor.se, Mina Sidor och Företagsportalen på webben samt i Telenor-butiker

Nya lägre standardpriser på datatrafik utomlands
- 49 kr/dygn (ink. moms): 50 Mb i Norden eller 10 Mb inom Europa, därefter 22:50 kr/Mb i Norden eller 32:50 kr/Mb i Europa (ink. moms)
- Varje nytt dygn startar ny pott med 50 respektive 10 Mb för 49 kr/dygn
- Informations-SMS, både när 80 % och 100 % av datavolymen förbrukats
- Operatörsneutralt
- Gäller abonnemangskunder, ej kontantkort

Om undersökningen
- Utförare: TNS-SIFO
- Undersökningen genomfördes 15-18 november
- 1000 respondenter fick svara på frågor om sitt mobila beteende

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter