Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny PR-chef för Telenor Sverige

Katarina Roslund har anställts som ny PR-chef för Telenor Sverige. Hon kommer närmast från en roll som Account Director på PR-byrån Text 100 AB, där hon även ingått i ledningsgruppen.

I rollen som PR-chef ingår ansvar för medierelationer och externkommunikation relaterad till varumärkena Telenor, Bredbandsbolaget och Glocalnet.

– Katarina har bred erfarenhet från uppdrag inom telekombranschen och god förståelse för våra kommunikativa utmaningar. Jag är mycket glad att hon nu blir en del av vår informationsavdelning och arbetet med att stärka Telenors varumärken och position som flexibel helhetsleverantör, säger Marcus Adaktusson, Informationschef Telenor Sverige.

– Efter många år av kommunikationsrådgivning för olika uppdragsgivare inom IT och telekom känns det mycket spännande att få möjlighet att arbeta för en tydlig utmanare på marknaden. Jag ser fram emot att bidra till att utveckla Telenors PR- och kommunikationsarbete, säger Katarina Roslund.

Katarina Roslund är företagsekonom och fil. kand. med inriktning på medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds universitet. Hon har även arbetat med information och marknadsföring för Danmon Svenska AB.

Katarina Roslund tillträder den nya rollen på Telenors informationsavdelning omgående.

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 304 miljoner kronor (2010) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 39,6 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 120 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 95 miljarder norska kronor (2010) och cirka 32 900 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com