Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ownit satsar på öppna fibernät

Bredbandsleverantören Ownit breddar sitt tjänsteutbud. Förutom FiberLAN kan Ownit nu även erbjuda kommunikationstjänster i öppna fibernät.

Ownit har redan skrivit samarbetsavtal med flera kommunikationsoperatörer runt om i landet, vilket innebär att både privatpersoner och företag som är anslutna till öppna fibernät, nu har möjlighet att välja mellan olika bredbandstjänster från Ownit.

–  Det här är ett spännande steg i Ownits utveckling och jag är stolt över att Ownit nu även är en spelare på stadsnätsmarknaden. Det är en marknad med stor potential och vi ser fram emot att kunna erbjuda konkurrenskraftiga erbjudanden till både privatpersoner och företag, säger Stefan Tengvall, Head of Ownit.

Ownit är en av Sveriges ledande aktörer inom FiberLAN och har hittills agerat inom det exklusiva nätet Stockholm, Malmö, Lund, Göteborg, Helsingborg och Uppsala.

–  Ownit har redan ett starkt varumärke och en stor närvaro i fastigheter runt om i landet, det tillsammans med tillgång till Telenor s väl utbyggda infrastruktur gör att den här satsningen känns både naturlig och rätt för Ownit, säger Mats Lundqvist, affärsområdeschef bredband och tv-tjänster på Telenor.


Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på cirka 12,1 miljarder kronor (2013) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 17 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 176 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q2 2014), en omsättning på 26,8 miljarder norska kronor (Q2 2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Fråga mig om nyheter, men ring gärna 222 för kundtjänstärenden 08-410 100 40