Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PayEx förvärvar WyWallet av Telenor Sverige, Telia, Tele2 och 3 Sverige

PayEx förvärvar idag 4T Sverige AB av de fyra mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och 3 Sverige, och blir därmed ny ägare till betaltjänsten WyWallet.

– Det känns mycket bra att 4T får PayEx som ny ägare, de besitter den expertkompetens som behövs för att vidareutveckla tjänsten WyWallet och ta den mobila betalaffären till nästa nivå. Samarbetsavtalet gör att våra kunder enkelt kan fortsätta använda tjänsten och att vi som operatörer fortsatt får intäkter från WyWallet, säger Patrik Hofbauer, vd Telenor Sverige, i en gemensam kommentar med vd:arna för Telia, Tele2 och 3 Sverige.

Användaren av WyWallet kommer inte att märka av ägarbytet; anslutna handlare och konsumenter kommer även i fortsättningen att kunna ta betalt och betala som idag. I samband med affären har ett samarbetsavtal upprättats mellan den nya ägaren PayEx och Telia, Tele2, Telenor och 3, som innebär att WyWallet kommer att fortsätta erbjuda betalningar via mobiloperatörernas fakturor.

Om WyWallet

WyWallet lanserades sommaren 2012 av de fyra mobiloperatörerna i bolaget 4T Sverige AB. Med fler än 1,5 miljoner konsumenter och flera tusen anslutna handlare har betaltjänsten blivit en ledande aktör inom mobila betalningar i Sverige. Tjänsten används i stor utsträckning för snabba och enkla betalningar för digitala tjänster, för massröstning och av välgörenhetsorganisationer för donationer. WyWallet växer även som betalsätt vid handel på nätet, i fysisk butik och vid överföringar mellan privatpersoner. Tjänsten WyWallet, som till stor del utvecklats och levereras av PayEx, gör det möjligt för användaren att handla och överföra pengar på ett enkelt och säkert sätt i alla kanaler.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com