Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Semester - inte utan min nalle

Var femte svensk pratar mer i mobilen under semestern än annars och 43 procent pratar lika mycket. Detta visar en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Telenor*.

30 procent av de tillfrågade känner sig stressade av att ha sin mobiltelefon avstängd under semestern och endast 17 procent av de svenskar som semestrar i Sverige kan tänka sig att lämna mobilen hemma.


Vad gäller användandet av mobilen ser man skillnader mellan de yngre och de äldre respondenterna. Det verkar vara den äldre generationen som är mest beroende av sin mobiltelefon. Gruppen 65+ både pratar mer än sina barn och barnbarn och är mindre villiga att lämna telefonen hemma under semestern.

Den yngre generationen å andra sidan använder inte bara telefonen för att ringa utan också för att surfa, lyssna på musik och spela spel. De skickar också sommarhälsningar via SMS och MMS i större utsträckning.


- Idag har vi alltid med oss mobilen och vi dokumenterar våra liv med den, vilket gör att det är enkelt att skicka elektroniska semesterhälsningar med den. Något svenskarna gör i allt större utsträckning. I år erbjuder vi våra kunder möjligheten att skicka en bild som tagits med mobilen som ett fysiskt vykort - en kombination av traditionella och moderna hälsningar, säger Mattias Ringqvist, marknadschef på Telenor Mobil Konsument.


Fakta ur undersökningen:
74 % i åldersgruppen 65+ uppger att de pratar lika mycket eller mer under semestern. Motsvarande siffra för åldersgruppen 18-34 är 67 %.
87 %
i åldersgruppen 65+ uppger att de inte kan tänka sig att lämna mobiltelefonen hemma då de åker på semester. Motsvarande siffra för åldersgruppen 18-34 år är 78 %.

53 % i åldersgruppen 65+ uppger att de skickar sommarhälsningar via SMS, 13 % via MMS. Motsvarande siffra för åldersgruppen 18-34 år är 67 respektive 31 %.
Totalt uppger 62 % av deltagarna i undersökningen att de skickar ut sommarhälsningar via SMS, och 23 % att de skickar via MMS.

Så här skickar du ett vykort direkt från mobilen:
Ta en bild med mobilen eller använd en som du har sparad. Välj alternativet "skicka som vykort" och skriv din hälsning. Fyll i mottagarens namn och adressuppgift och välj alternativet "skicka". Kortet kommer direkt hem till mottagarens brevlåda. Du slipper krångla med frimärken och gå till postlådan. MMS-vykort hos Telenor kostar 20 kr styck.

*Undersökningen genomfördes av Demoskop under juni 2009. Resultatet bygger på 4 098 webbintervjuer bland svenskar från 18 år och uppåt.
För mer information, kontakta:
Presstjänsten: 08-41 00 75 55


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2 400 personer inom Telenor Sverige.
Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Jag kan inte hjälpa dig med kundtjänstärenden, ring 222 för hjälp med dessa. 08-410 100 40