Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenska barnfamiljer semestrar mobilt

En ny undersökning visar att 94 procent av svenska barnfamiljer reser med bil då de semestrar inom Sverige. Bland dem som funderar på att skaffa mobilt bredband säger hela 42 procent att det kommer att användas i bilen. Detta visar en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Telenor*.

- Barnfamiljer har idag helt nya förutsättningar på semestern. Vad som förr verkade vara ändlösa bilresor kan idag bli rena avkopplingen för föräldrarna då Bolibompa, musik eller spel sysselsätter barnen. Undersökningen visar verkligen att dagens barnfamiljer har anammat en mobil livsstil med hjälp av mobilt bredband och mobiltelefon, säger Mattias Ringqvist, marknadschef Telenor Mobil Konsument.


Svenska barnfamiljer använder sig i större utsträckning av tjänster i mobiltelefonen än svenska befolkningen som helhet, tjänster som också kan bidra till att hålla lugnet under semestern. Framför allt använder familjerna mobiltelefonen till att spela spel (33 procent), surfa på internet (27 procent) och för musiktjänster (16 procent).


Av undersökningens respondenter med barn under 15 år anger åtta av tio att de inte skulle kunna tänka sig att lämna mobilen hemma när de semestrar i Sverige. Barnfamiljerna är de som skickar flest semesterhälsningar med mobilen, 31 procent av barnfamiljerna skickar MMS-hälsningar, jämfört med 23 procent av svenskarna i allmänhet.
Så surfar svenska barnfamiljer under semestern:
45 procent anger att de tycker att det är ganska eller mycket viktigt att ha tillgång till internet under semestern.
Lika många, 45 procent, säger att de surfar mer på semestern om det är dåligt väder.


30 procent använder sig av internet för att hitta turistinformation eller semestertips (jämfört med 24 procent av samtliga respondenter)
27 procent besöker communities, som t.ex. Facebook, under semestern (22 procent bland samtliga respondenter).
Vid val av mobilt bredband bör man ta hänsyn till vad man ska använda det till om man t.ex. vill titta mycket på TV bör man välja ett mobilt bredband med obegränsad nedladdning. Exempelvis så innebär en begränsning på 3 GB per månad att man endast kan titta på SVT Play i 6 minuter per dag.
*Undersökningen genomfördes av Demoskop under juni 2009. Resultatet bygger på 4 098 webbintervjuer bland svenskar från 18 år och uppåt.

För mer information, kontakta: Presstjänsten: 08-41 00 75 55

Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2 400 personer inom Telenor Sverige.
Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40