Gå direkt till innehåll
Sveriges största bostadsvisning: Lägenhet i Åre lockade över 1 300 spekulanter via Periscope

Pressmeddelande -

Sveriges största bostadsvisning: Lägenhet i Åre lockade över 1 300 spekulanter via Periscope

Igår söndag genomförde Fastighetsbyrån i samarbete med Telenor Sveriges största visning någonsin. Visningen av fyrarumslägenheten i Åre följdes av hela 1 313 livetittare runt om i Sverige via livestreamingtjänsten Periscope.

Den livestreamade visningen är ett sätt att ge fler spekulanter möjlighet att ta del av lägenheten, även på distans. Under visningen kunde spekulanter ställa frågor till mäklaren i realtid, precis som under en vanlig bostadsvisning.

– Resultatet överträffade våra förväntningar med hästlängder. Det här är ett effektivt och roligt sätt att kunna visa ett objekt för fler spekulanter och ge dem en bra bild av bostaden redan på distans, säger Lena Sandström, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån Åre som guidade spekulanterna runt i lägenheten.

Visningen som delades upp i två delar, inomhus och i området, sågs av totalt 1 313 livetittare. Hittills har 410 personer också sett visningen i repris i Periscopeappen. Många frågor kom in under visningen och tittarna skickade över 38 000 hjärtan.

– Det känns helt fantastiskt att så många följde visningen, framför allt är det roligt att det blev så mycket interaktion. Vid bostadsförsäljningar är det direkt avgörande att nå många spekulanter. Nu kommer vi att utvärdera och avgöra i vilken omfattning vi kommer att använda oss av livestreamade visningar framöver. Responsen så här långt känns väldigt positiv, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Visningen genomfördes i samarbete med Telenor, som de senaste åren har satsat miljarder på att bygga ut mobilnätet i Sverige, framförallt med fokus på glesbygden och norra Sverige.

– Streamingtjänsterna har tagit plats i våra mobiler på allvar vilket förstås ställer ännu högre krav på ett bra nät. Antalet tittare under livestreamingen av Fastighetsbyråns visning bevisar att det verkligen finns ett sug efter denna typ av nya tjänster. Nätet kan nu på allvar förändra våra liv genom att möjliggöra nya typer av upplevelser och tjänster, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Titta på visningen i efterhand och läs mer på fastighetsbyran.se/live och http://www.telenor.se/foretag/varfor-telenor/vart-nat.html

För mer information, kontakta:
Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor: 0734 41 71 16, patrik.u.nilsson@telenor.se
Johan Vesterberg, Presschef, Fastighetsbyrån: 0708-20 44 34, johan.vesterberg@fastighetsbyran.se

Om bostaden: Grand Residence, Åre
Med högt i tak, öppen spis, och utsökta materialval är denna lägenhet – nr. 2 i anrika Grand Residence – en av Åres absoluta pärlor, med mycket bra läge i byn. Lägenheten, bestående av fyra väldisponerade rum och kök på sammanlagt 93.5 kvm, har genomgående hög standard med ljusa väggar, vackra trägolv, högt i tak, öppen spis och vackra fönster. I fastigheten finns även ett mindre SPA för medlemmar att utnyttja. Den perfekta bostaden för den som önskar närhet till Åres uteliv, skidbackar och övriga aktiviteter.

Om Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån ingår i Swedbank-koncernen och har cirka 1 600 medarbetar på 250 franchiseägda kontor runt om i Sverige. Under 2015 förmedlade företaget cirka 48 000 bostadsaffärer till ett försäljningsvärde av cirka 93 miljarder kronor. Fastighetsbyrån är marknadsledare på den svenska bostadsmarknaden, både i omsättning och i antal affärer. Företaget har även verksamhet utomlands med 13 kontor i Spanien och 2 i Portugal.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterat material