Gå direkt till innehåll
Telenor bäst på kundservice

Pressmeddelande -

Telenor bäst på kundservice

Telenor har utsetts till vinnare i tidningen Markets årliga undersökning av kundservice bland Sveriges 131 största detaljhandelskedjor. 

Av de 131 undersökta kedjorna hamnar Telenors kundservice på första plats efter Apotek Hjärtat och Polarn o Pyret. Mätningen är genomförd av undersökningsföretaget Daymaker på uppdrag av branschtidningen Market.

Genom så kallade ”mystery shoppers” har Daymaker studerat hur landets 131 största butikskedjor bemöter sina kunder via mejl, telefon och Facebook. Företagen har betygsatts på svarstider, öppningsfraser, engagemang och förmågan att förklara nyttan med olika produkter och hjälpa kunden till rätt beslut. Telenor hamnar på topp tio-listan i alla enskilda kanaler och får därmed det högsta genomsnittliga betyget för alla kanaler sammantaget.

–  Vi är mycket glada och stolta över resultatet, särskilt med tanke på att vi i telekombranschen inte är vana vid att uppmärksammas positivt i sådana här sammanhang. Att ta utgångspunkt i kundens behov i allt vi gör är vår högst prioriterade fråga och den här vinsten visar att vi är på helt rätt väg. En särskild eloge vill jag förstås ge alla de medarbetare i butikerna, i kundservice och på webben som möter våra kunder varje dag, de gör ett fantastiskt arbete, säger Lars-Åke Norling, vd på Telenor Sverige.

Undersökningen är genomförd under perioden 20 augusti till 9 september i år. Läs mer på www.market.se eller i nummer 39-40 av papperstidningen Market som kommer ut idag.


Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12,3 miljarder kronor (2012) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com