Gå direkt till innehåll
Leif Björklund, TV-chef på Telenor
Leif Björklund, TV-chef på Telenor

Pressmeddelande -

Telenor förnyar och fördjupar avtal med Nordic Entertainment Group

Telenor Sverige har ingått ett förnyat, flerårigt avtal med Nordic Entertainment Group som ger Telenors kunder tillgång till Viaplays produkter. Sedan tidigare distribuerar Telenor populära kanaler som TV3, TV6, TV8, TV10, TV3 Sport samt Viasats premiumkanaler, men nu får Telenor större flexibilitet i valet av distributionsform och enheter. Avtalet täcker även FIS skidtävlingar från 2021.

- Vi är mycket glada över att ha ett nytt, fördjupat avtal med NENT. Framför allt ger det oss OTT-rättigheter för NENTs bas- och premiumkanaler vilket innebär att vi nu kan leverera kanalerna till alla våra kunder, oavsett var man bor och vilken enhet man vill konsumera på. Dessutom kommer vi att kunna sälja alla Viaplay-produkter till alla våra kunder. Avtalet med NENT är en viktig pusselbit för att vi ska kunna erbjuda ännu smidigare TV- och streamingprodukterbjudanden till våra kunder, säger Leif Björklund, TV-chef på Telenor.

Partnerna har även kommit överens om att TV3 läggs in i det digitala grundutbudet till samtliga kunder som får sin tv via sin fastighetsägare. Vidare ingår Viasat Ultra HD i det nya avtalet och kommer att lanseras under 2020. Från och med 2021 omfattar avtalet även FIS tävlingar i bland annat längdskidåkning och alpint. Kanalen ESportsTV kommer däremot att utgå vid slutet av året. 

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2018) och har cirka 1 600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 173 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110,4 miljarder norska kronor (2018) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com