Gå direkt till innehåll
Telenor först med fri surf i USA och Kina

Pressmeddelande -

Telenor först med fri surf i USA och Kina

Telenor fortsätter sänka priserna för mobilsamtal- och data utomlands. Från och med den 23 februari kan Telenors kunder resa till ytterligare två destinationer med fri surf. Med tjänsterna Fri Surf USA och Fri Surf Kina mobilsurfar man utan volymtak för en fast avgift per dygn.

I januari 2012 lanserade Telenor tjänsten Fri Surf EU som gör det möjligt att mobilsurfa ett fritt antal megabyte per dygn i stora delar av Europa. Nu utökar man antalet länder och blir första svenska operatör att erbjuda fri surf i USA och i Kina.

Fri Surf-tjänsten saknar en övre gräns för hur mycket mobildata kunden kan använda och tjänsten kostar bara de dagar den används. För en fast kostnad kan man därmed surfa, kolla mail och använda sociala medier och veta precis hur mycket det kommer kosta.

–        Telenors kunder är vana vid fri surf hemma och vi vill erbjuda det även på utlandsresan. Vi var först ut med fri surf i EU och nu fortsätter vi med USA och Kina, som är viktiga resmål, säger Lars-Åke Norling, VD för Telenor Sverige.

Norden och Europa står för den allra största delen av svenskarnas utlandsresande och därmed även för den absoluta merparten av den datatrafik dess använder utomlands. I februari 2011 sänkte Telenor kraftigt standardpriset på dataroaming i Norden och i Europa, vilket lett till att volymen på dataroaming sedan dess ökat med flera hundra procent.

–        Genom förhandlingar med amerikanska och kinesiska operatörer har vi pressat priserna och kan därför kraftigt sänka priset för våra kunder. Vi hoppas att ännu fler nu ska använda sin smartphone utomlands, för ju mer trafik vi har desto mer kan vi få ned priserna, säger Lars-Åke Norling, som hoppas på fler incheckningar och statusuppdateringar från Manhattan och kinesiska muren.

Fri Surf EU/USA/Kina

  • 99/199/249 kronor (inklusive moms)
  • Ingen månadsavgift utan tjänsten kostar bara de dagar den används
  • Efter 100 MB/dygn sänks hastigheten till 48 Kbit/s, för att vid dygnsskifte återgå till normal hastighet. Det går alltså att fortsätta att t ex kolla mail, om än långsammare
  • Fri Surf USA och Fri Surf Kina lanseras den 23 februari
  • I Fri Surf EU ingår förutom EU-länder även Norge, Island, Lichtenstein och Schweiz

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital Kabel-TV. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 650 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 31,67 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 19 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 140 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterat material

Relaterade nyheter