Gå direkt till innehåll
PUGZ trådlösa hörlurar
PUGZ trådlösa hörlurar

Pressmeddelande -

​Telenor första återförsäljaren av PUGZ trådlösa hörlurar

Det svenska entreprenörsbolaget PUGZ lanserar nu, efter en framgångsrik crowdfunding-kampanj på Kickstarter, världens minsta trådlösa hörlurar som kan laddas medan du lyssnar. PUGZ har valt Telenor Sverige som första återförsäljare. Lurarna finns i butik från oktober.

– Vi är väldigt glada över att vara första återförsäljaren av PUGZ i världen. Som teknikföretag samarbetar Telenor med flera startups för att hela tiden vara i framkant vad gäller teknikutveckling och innovation. Det ska bli spännande att se hur en bredare svensk publik tar emot dessa små trådlösa hörlurar, en produktkategori som sannolikt kommer ta stor plats framöver, säger Christian Roth, chef för privatmarknaden på Telenor.

PUGZ är världens minsta modell trådlösa hörlurar med en patenterad innovation som gör det möjligt att ladda hörlurarna medan de används i Androidmobiler. Det är PUGZ först ut med i världen. För en full laddning drar hörlurarna cirka tre procent av en genomsnittlig smartphones batterikapacitet, vilket ger cirka 4 timmars aktivt lyssnande.

- PUGZ är det senaste inom trådlösa hörlurar och tar bort det välkända trasslet. Har man en gång börjat använda trådlösa hörlurar är det svårt att gå tillbaka till trådade, säger PUGZ i ett uttalande.

Det svenska teamet bakom PUGZ började utveckla produkten för två år sedan och i oktober 2015 genomfördes en Kickstarterkampanj för att finansiera projektet. Kampanjen drog in hela 13 miljoner kronor från drygt 10 000 användare, vilket gjorde PUGZ till Sveriges mest framgångsrika Kickstarterkampanj någonsin.


Fakta PUGZ:
Kompatibel med alla Bluetooth enheter
Kompatibel med Androidtelefoner för ”On-the-go”-laddning. För en full laddning dras bara cirka 3% av en smartphones batteri.
Upp till 4 timmar lyssningstid, 10 dagar standby tid.
40 min laddningstid
BT version 4.1
20HZ-20KHZ ljudkvalitet
Pris i butik: 1495 kr inkl moms

För mer information, kontakta PUGZ: 0768177799

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com